Lånen.se
Flexlimit
Till ansökan

Flexlimit

Belopp: 3 000 – 20 000 kr
Ränta: 39,00 %
Löptid: 1 mån – 3 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: Nordea, Handelsbanken
Betalningsfria månader: Ja (upp till 1 per år)
Medlem i SKEF : Ja
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.2 av 10 (2 410 omdömen)
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Använder inte UC Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2019-10-15. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Flexlimit?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Flexlimit och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Flexlimit jämfört med konkurrenterna?Kostnad Flexlimit kan som lägst erbjuda en ränta på 39,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 960 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 34 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 107 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Flexlimit använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en ganska låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Flexlimit. För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. Flexlimit kräver att låntagaren är minst 20 år gammal. Flexlimit är medlemmar i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen).
Kundservice Kundservice hos Flexlimit har öppet i genomsnitt 13 timmar per dag på vardagar. På lördagar har kundservice öppet 10:00 - 17:00 och på söndagar från 13:00 - 16:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Flexlimit. Vi har även tagit hänsyn till att Flexlimit har 9.2 av 10 i betyg från 2 410 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Flexlimit.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 380 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift 200 krKostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 45 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 100 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 24 % (2,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Flexibelt kreditlån på upp till 20 000 kronor
 • Mycket snabb ansökningsprocess
 • Tillgänglig kundservice

Nackdelar

 • Ganska hög effektiv ränta

Om FlexLimit

FlexLimit är ett dotterbolag till C Finance AB. Moderbolaget har erbjudit konsumentlån sedan 2006 och var ett av de kreditföretag som gick i bräschen för smslån. FlexLimit är deras nisch mot kontokrediter.

Därifrån kan du låna mellan 3 000 och 20 000 kronor. Det är ett flexibelt lån. Du får en kreditgräns som du kan använda till att ta ut mindre belopp eller hela beloppet på en gång. Ju högre lånebelopp desto lägre effektiv ränta får du.

Ett skäl till att ansöka om en kontokredit hos FlexLimit är att du bara behöver betala för det belopp du utnyttjat. Du kan ha en kreditgräns på till exempel 10 000 kronor men ändå bara utnyttja 2 000 kronor. Då är det de 2 000 kronorna du ska betala för.

Lånevillkor

Kostnaden för kreditlånet mäts i effektiv ränta. Den maximala effektiva räntan är 210,44 procent och sjunker ju högre kreditgräns du har. Kreditgränsen på 20 000 kronor ger allra billigast lån. Den utnyttjade krediten kan betalas tillbaka i sin helhet eller delvis. Du förväntas återbetala minst 10 procent eller 750 kronor av det lånade beloppet varje månad.

FlexLimit ställer ganska tuffa krav på låntagaren. Det går inte att låna pengar hos dem om man tidigare har haft återbetalningsproblem såsom aktiva betalningsanmärkningar. Deras kreditlån är ett så kallat lån utan UC, då kreditprövningen görs via Creditsafe. Detta innebär att du kan låna pengar och behålla din kreditvärdighet.

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos FlexLimit:

Du måste…

 • vara minst 20 år
 • vara folkbokförd i Sverige
 • vara svensk medborgare
 • ha en fast adress för permanent boende
 • inneha eget konto i en svensk bank
 • ha ett registrerat mobilnummer
 • ha en egen e-postadress.

Och du får inte…

 • ha skyddad identitet
 • ha en förvaltare enligt Föräldrabalken.

Service och säkerhet

För FlexLimit står ansvarsfullt lånande i centrum. De anser själva att de spelar en väsentlig roll i låntagarens ekonomiska situation och vill inte försätta sina kunder i jobbiga ekonomiska trångmål.

Medlemskapet i Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening,– förkortas SKEF, är ytterligare ett mått på kreditgivarens seriositet och vilja att göra rätt för sig gentemot sina kunder. SKEF:s mål är att upprätta etiska riktlinjer för exempelvis snabblån.

Kundservicen på FlexLimit har generösa öppettider. Den är öppen under alla veckans dagar och på vardagarna till så sent som klockan 21. Du kan nå kundtjänstteamet på telefonnumret 014-0271 474 eller mejladressen [email protected]

Hur du ansöker

På Flexlimit.se finns ett stort ansökningsformulär för kontokredit. I detta väljer du önskad kreditgräns och klickar på ansökningsknappen. Nu måste du ha möjlighet att identifiera dig online, förslagsvis via ditt ordinarie bankkonto. Det tar inte många minuter för långivaren att kreditpröva dig och bedöma om du kan få låna pengar eller inte. När du har fått svar ska du godkänna lånevillkoren. Därefter är det bara att vänta på pengarna. Från ansökan till godkännande tar– hela ansökningsprocessen hos FlexLimit mindre än 20 minuter.

Sammanfattning

För FlexLimit är låntagarens ekonomiska situation viktig. Därför ger de inte kreditlån till den som redan har ekonomiska bekymmer, då de inte vill förvärra situationen. Har du en städad ekonomi utan aktiva betalningsanmärkningar? Då har du alla förutsättningar att få ett kreditlån på mellan 3 000 och 20 000 kronor. Krediten kan du sedan utnyttja när du vill, ända upp till kreditgränsen. Ansök om ett flexibelt lån och få pengarna på kontot inom 20 minuter!


Skärmdump från Flexlimit

Recensionen publicerades 2018-06-28 och uppdaterades senast 2019-09-25 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: C Finance AB
Org.nummer: 556708-4578
Adress: Styrmansgatan 8
Postort: 114 54 Stockholm
Telefon: 014-027 14 74
E-post: [email protected]

Liknande lån

Meddelandelån
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
30 000 kr
Risicum
Ränta från
35,00 %
Maxbelopp
50 000 kr
Lånbutiken
Ränta från
35,00 %
Maxbelopp
50 000 kr
Monetti
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr

Relaterade artiklar

intervju-med-c-finance-flexlimit-meddelandelan

Intervju med C Finance (FlexLimit & Meddelandelån)

av Jakob Thorselius

Vad tycker kunderna om Flexlimit?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

nina

18 sep 2018

perfekt lån - min gamla saab fick moterhaveri...

perfekt lån - min gamla saab fick moterhaveri och behövde pengar fort innan lönen. betalade tillbaka lånet nästan direkt och då kostade det ju faktiskt inte mycket alls

Nöjd kund

12 sep 2018

Snabbt & smidigt :)

Provade Flexlimit för ett par månader sedan och har inget negativt att säga om dem. Fick pengarna omgående och ansökningsproccesen var snabb och tydlig. 5/5Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Flexlimit:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken från C Finance AB


Meddelandelån
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
30 000 kr