Lånen.se

Flera kreditgivare överger smslån för kontokrediter

Publicerad av Kajsa Amnehagen och uppdaterad 19 oktober 2018

I och med den nya lagen som träder i kraft (september 2018) har flera kreditgivare slopat sina smslån för att istället erbjuda kontokrediter. Ett smslån är ett enstaka lån som måste betalas tillbaka inom given tid (vanligtvis 30-61 dagar) medan en kontokredit är som ett kreditkort, där kunden kan nyttja innestående kredit närsomhelst. Kontokredit är alltså ett löpande lån som går att använda när du vill.

??Förra veckan släppte företaget bakom bl.a. Expresskredit, SMSpengar och Kundfinans sina nya lån i form av kontokrediter. Samtliga tre kreditgivare erbjuder en kredit från 1000 - 30 000 kr och där den fasta månadsräntan är 8,9%.

Fördelar med kontokrediter kontra smslån:
  • Räntan blir lägre om du lånar under en kort period
  • ?Du har din kredit tillgänglig närsomhelst för direktuttag till din bank?
  • Du slipper göra en ny ansökan varje gång du behöver låna pengar.
Risker med kontokrediter:
  • Krediten blir mer lättillgänglig och du kanske lånar oftare och mer än vad du behöver?
  • Betalar du av krediten långsamt kan kostnaden bli extremt hög (I jämförelse med andra lån)
Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen Datakvalitetsansvarig, redaktör [email protected]   Kajsa är vår egen faktagranskare som ansvarar för att de uppgifter vi presenterar på Lånen.se är aktuella. Hon har god kännedom om den svenska lånemarknaden och ser till att våra användare uppdateras när någonting händer.
Org.nr.559038-4052 AdressTideliusgatan 54, 118 69 Stockholm Momsreg.nr.SE559038-405201 Telefonnummer08 – 520 275 95 E-postadress[email protected]