Lånen.se

Flera kreditgivare överger smslån för kontokrediter

Publicerad av Kajsa Amnehagen och uppdaterad 24 december 2018

I och med den nya lagen som träder i kraft (september 2018) har flera kreditgivare slopat sina smslån för att istället erbjuda kontokrediter. Ett smslån är ett enstaka lån som måste betalas tillbaka inom given tid (vanligtvis 30-61 dagar) medan en kontokredit är som ett kreditkort, där kunden kan nyttja innestående kredit närsomhelst. Kontokredit är alltså ett löpande lån som går att använda när du vill.

Förra veckan släppte företaget bakom bl.a. Expresskredit, SMSpengar och Kundfinans sina nya lån i form av kontokrediter. Samtliga tre kreditgivare erbjuder en kredit från 1 000 - 30 000 kr och där den fasta månadsräntan är 8,9 %.

Fördelar med kontokrediter kontra smslån:
  • Räntan blir lägre om du lånar under en kort period
  • Du har din kredit tillgänglig närsomhelst för direktuttag till din bank
  • Du slipper göra en ny ansökan varje gång du behöver låna pengar.
Risker med kontokrediter:
  • Krediten blir mer lättillgänglig och du kanske lånar oftare och mer än vad du behöver?
  • Betalar du av krediten långsamt kan kostnaden bli extremt hög (i jämförelse med andra lån)

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Ditt förnamn:
Din kommentar:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in din kommentar godkänner du denna hantering. Om din kommentar framstår som stötande eller av något skäl olämplig kan publicering underlåtas.

Om författaren

Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen Datakvalitetsansvarig, redaktör [email protected]   Kajsa är vår egen faktagranskare som ansvarar för att de uppgifter vi presenterar på Lånen.se är aktuella. Hon har god kännedom om den svenska lånemarknaden och ser till att våra användare uppdateras när någonting händer.