Lånen.se

Divide

Divide

(2,0)

Vi samarbetar inte med Divide och kan därför inte rekommendera dem. Vill du ha hjälp att hitta ett lån?


Till Låneguiden
Belopp: 5 000 – 250 000 kr
Ränta: 3,95 – 7,95 %
Löptid: 2 – 6 år
Ålderskrav: 20 – 65 år
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 12 500 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-19. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Divide?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Divide och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Divide jämfört med konkurrenterna?Kostnad Divide kan som lägst erbjuda en ränta på 3,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 635 kr.
Tydliga avgifter Divide använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Divide. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Vi har ingen information om öppettiderna hos Divide.
Kundomdömen Divide har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Divide och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 24 % (2,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Hög kreditgräns
  • Låg ränta

Nackdelar

  • Mobilt BankID krävs
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
  • Du måste ha en deklarerad inkomst på minst 250 000 kronor

Om Divide

Divide grundades år 2016 och är ett aktiebolag som erbjuder konsumentkrediter. Målsättningen är att skapa bättre ekonomiska möjligheter för privatpersoner och att kunna bidra till en sundare livsstil.

Lånevillkor

Hos Divide kan du ansöka om en kontokredit på mellan 5 000 och 250 000 kronor. Du använder pengarna som du har beviljats till vad du vill. Pengarna skickas alltid till ditt vanliga bankkonto. Kreditgränsen bestäms av Divide utifrån dina egna ekonomiska förutsättningar samt den riskbedömning som de gör som bland annat baseras på den kreditupplysning som de tar. Gränsen fastställs i samband med att du ansöker om kontokrediten.

Med kontokrediten följer dels ränta och dels en transaktionsavgift per kredituttag som är om 1 procent. Räntan betalar du endast för de pengar som du faktiskt använder. De kredituttag du gör betalar du tillbaka med en rak amortering på 2, 4 eller 6 år. Räntesatserna är 2 procent på 2 år, 4 procent på 4 år och 6 procent om du väljer att amortera på 6 år. Den effektiva räntan blir då 3,02 procent, 4,60 procent och 6,54 procent för 6 år.

Om du till exempel gör ett kredituttag på 100 000 kronor och väljer att återbetala det på 2 år blir den genomsnittliga kostnaden per månad 4 295 kronor. Det inkluderar då amortering, ränta samt transaktionsavgift. Om räntan inte förändras blir då det totala beloppet för dig att återbetala 103 083 kronor.

Du har givetvis möjlighet att betala tillbaka din kontokredit till fullo utan extra kostnad. Du har också möjlighet att en gång per år ansöka om att utöka ditt kreditutrymme.

För att beviljas en kontokredit hos Divide krävs det att du uppfyller flera olika krav. Du behöver vara minst 20 år men inte heller äldre än 65 år. Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha en deklarerad inkomst på minst 250 000 kronor. Du måste ha en återbetalningsförmåga enligt Divides KALP-kalkyl (Kvar Att Leva På). Du kommer inte att beviljas om du har betalningsanmärkningar, skulder eller betalningsförelägganden hos Kronofogden eller skyddad identitet.

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Divide får du skicka ett mejl via ett formulär på hemsidan. Svar kommer du oftast att få samma dag förutom på helgdagar. Divide erbjuder även svar på en mängs olika frågor på deras hemsida.

Divide beskriver på sin hemsida vilken integritetspolicy de har, hur de hanterar cookies samt allmänna villkor om tjänsten. De beskriver även att de följer GDPR och att om man har frågor kan man kontakta deras dataskyddsombud.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om kontokredit på Divides hemsida. Du loggar in med mobilt BankID och fyller i själva ansökan. Du får sedan svar på vilket kreditutrymme du kan beviljas. Du signerar avtalet med mobilt BankID. Sedan kan du göra uttag och väljer då hur länge du vill amortera. Pengarna skickas till ditt vanliga bankkonto senast nästkommande bankdag. Du får sedan en månadsfaktura med alla uttag redovisade.

Sammanfattning

Hos Divide kan du ansöka om en kontokredit på upp till 250 000 kronor. Den gräns du faktiskt beviljas bestäms av dina ekonomiska förutsättningar samt riskbedömningen som Divide gör. Du betalar en transaktionsavgift varje gång du gör ett uttag samt ränta (förutom amorteringen). Räntan följer den tid du har valt att amortera på. Du behöver uppfylla flera grundkrav för att kunna beviljas en kontokredit.

Du ansöker enkelt på hemsidan och signerar inloggning och signeringen med ditt mobila BankID. Du gör sedan uttag och erhåller pengarna som skickas senast nästkommande vardagRecensionen publicerades 2019-09-03 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Org.nummer: 559058-4057
Adress: Svartmangatan 7
Postort: 111 29 Stockholm
Telefon: 08-555 01 700
E-post: [email protected]

Liknande lån

Frogtail
Ränta från
26,00 %
Maxbelopp
40 000 kr
Brixo
Ränta från
39,48 %
Maxbelopp
30 000 kr
Flexkontot
Ränta från
39,48 %
Maxbelopp
20 000 kr
Pluskan
Ränta från
24,00 %
Maxbelopp
30 000 kr

Relaterade artiklar

kartlaggning-av-konsumtionslanen-var-sjunde-far-inkassokrav

Kartläggning av konsumtionslånen - var sjunde får inkassokrav

av Jakob Thorselius
allt-om-amorteringskravet

Allt om amorteringskravet

av Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Divide?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Divide? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Divide:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.