Lånen.se

Så använder du Lånen.se

Publicerad av Viktor Svensson och uppdaterad 2 oktober 2019
Så använder du Lånen.se

Välkommen till Lånen.se! Här hjälper vi dig att hitta det billigaste lånet. Vi jämför över 100 låneförmedlare och långivare för att du ska hitta den bästa räntan. Men nog om det. Vi börjar med att kika på ett litet filmklipp:


1. Bestäm dig för ett lånebelopp och en återbetalningstid

Till att börja med behöver du veta hur mycket du vill låna och under hur lång tid du vill återbetala lånet. Anledningen till detta är att långivare endast erbjuder lån inom ett visst spann, exempelvis 10 000 - 250 000 kr på 1 - 15 år.

Är du osäker på hur mycket du behöver låna? Då kan du ansöka om ett lite högre belopp. Du kan nämligen alltid återbetala det belopp som "blev över". 

Är du osäker på hur länge du vill låna? Även här kan du ta i lite mer än du kanske hade tänkt dig. Enligt konsumentkreditlagen har du nämligen som utgångspunkt rätt att återbetala lånet i en snabbare takt än planerat. Tänk dock på att andra regler gäller om du lånar med bindningstid.

Ange beloppet och återbetalningstiden i sökrutan. Så här ska det se ut om du väljer att låna 50 000 kr i 5 år:

Exempel på lånebelopp och avbetalningstid hos Lånen.se

2. Ange dina krav på långivaren

Nästa steg är att ange dina (eventuella) krav på långivaren. Du kan t.ex. välja att endast visa långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Du kan även välja hur du vill sortera ditt resultat (om du vill sortera efter någonting annat än lägsta månadskostnaden). 

För det här exemplet väljer jag att visa långivare som accepterar betalningsanmärkningar:

Filtrera fram långivare genom att ange dina krav

3. Sök

Då var vi färdiga med våra preferenser. Klicka på "Hitta billigaste lånet":

Sök genom att klicka på sök-knappen

4. Granska ditt resultat

Efter några sekunder är ditt resultat sammanställt. Låneförmedlare visas först, därefter visas övriga långivare. Bläddra igenom listan och välj det lån som passar dig bäst!

Sökresultat på Lånen.se

Om du vill läsa mer om ett lån kan du klicka på "mer information". Då får du se följande informationsruta:

Mer information om långivare

5. Skicka in en ansökan

När du har valt en långivare är det enda som återstår att skicka in en ansökan. Klicka på "Ansök kostnadsfritt" för att komma till långivarens ansökningsformulär.

Till ansökan hos långivare

Du omdirigeras då till långivarens hemsida. Här är det svårare att ge några generella instruktioner, men långivarnas hemsidor brukar se ut ungefär som nedan. Dyker några frågor upp har de flesta långivare en kundservice som kan nås per telefon.

Ansökan om lån hos Advisa

6. Nu är det bara att vänta!

Nu är du klar! De flesta långivare brukar handlägga ansökningar inom 24 timmar. När handläggningen är klar får du besked. Om långivaren inte godkänner din ansökan är du välkommen att återkomma till Lånen.se för att hitta en annan långivare att skicka din ansökan till.

7. Har du några frågor?

Nu när du har läst igenom den här guiden kanske någon fråga har dykt upp. I så fall har vi en mycket hjälpsam kundservice som kan nås på [email protected].

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Ditt förnamn:
Din kommentar:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in din kommentar godkänner du denna hantering. Om din kommentar framstår som stötande eller av något skäl olämplig kan publicering underlåtas.

Om författaren

Viktor Svensson Viktor Svensson Utvecklingsansvarig, redaktör [email protected]   viktorcvs   Viktor Svensson   Viktor har flera års erfarenhet av automatiserad datainsamling, bland annat från tidigare arbete med en av de större bostadssajterna i Sverige. Viktor har studerat till jurist vid Lunds universitet och arbetat ideellt som juridisk rådgivare.