Fördelar

 • Få offert från upp till 18 långivare med en kreditupplysning
 • Kundtjänst som är öppen varje dag

Nackdelar

 • BankID krävs

Om Lendo företagslån

Lendo grundades 2007 och är en låneförmedlare som är vida känd. De är till och med den största jämförelsesajten för lån i Sverige. Idag återfinns även Lendo på den norska, danska och finska marknaden. På senare tid har de även expanderat till Österrike och Polen. Huvudkontoret återfinns dock fortfarande i Stockholm. Verksamheten står under tillsyn från både Finansinspektionen och Konsumentombudsmannen. Även deras partners står under tillsyn av Finansinspektionen. 

Lendo förmedlar olika sorters lån till både privatpersoner och företag, och skriver själva att de samarbetar och jämför med 18 olika seriösa långivare och banker specifikt för företagslån. Målet är att bidra till en mer transparent lånemarknad som dessutom är fördelaktig för dig som kund.

Lånevillkor

Hos Lendo kan du och ditt företag ansöka om lån med en summa mellan 50 000 och 5 000 000 kronor. Löptiden är sedan mellan 183 och 1 825 dagar. Utifrån Lendos bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och ekonomiska situation (kreditvärdighet), bestämmer de olika långivarna hur mycket ditt företag kan få låna.

Även räntan bestäms av de olika långivarna, vilket innebär att det kan variera stort mellan olika långivare. Bedömningen är även här en riskbedömning av företaget men också utifrån den kreditupplysning som tas via UC. Räntekostnaden kommer du inte att kunna se förrän du har ansökt om lån via Lendo. Förutom UC kan vissa långivare ta kreditupplysningar från andra tjänster men detta kommer inte att påverka kreditvärdigheten hos ditt företag. 

Om du vill lösa lånet i förtid kan detta skilja sig åt mellan olika långivare, då vissa tar en kostnad för detta medan andra inte.

För att kunna ansöka om företagslån hos Lendo behöver vissa grundkrav vara uppfyllda. Nedan kan du läsa om vilka dessa är:

 • Du behöver ha ett registrerat företagsengagemang på företaget, vilket oftas betyder en ledande roll till exempel VD eller styrelsemedlem. Du kommer att behöva logga in med BankID när du ansöker för att bekräfta detta.
 • Företaget måste vara registrerat i Sverige.
 • Företaget måste vara aktivt. 
 • Alla bolagsformer kan ansöka, även nystartade. 

Om betalningsanmärkningar finns, behöver inte detta automatiskt betyda ett nej på låneansökan. Oftast krävs ingen personlig borgen, vilket i sig innebär att en eller flera personer i företaget åtar sig att betala om företaget inte kan. Om företagslånet avser ett större lån mellan 500 000 och 2 000 000 kronor kan en säkerhet i form av företagsinteckning komma att krävas. Detta kommer du dock tydligt att kunna se i låneerbjudandet.

Endast en kreditupplysning via UC på företaget görs oavsett hur många låneerbjudanden du får. Det görs även ytterligare en kreditupplysning på den eller de som agerar borgensman och sker via UC, Creditsafe eller Bisnode.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om företagslån hos Lendo genom att följa nedanstående steg:

 1. Du kan ansöka enkelt på hemsidan, och behöver du hjälp under tiden är det bara att kontakta Lendo via telefon. Att ansöka om företagslån hos Lendo tar cirka 1 minut. 
 2. Lendo kommer sedan att samla flera olika låneerbjudanden. 
 3. Du kommer att få svar på låneansökan inom max 24 timmar, som räknas på helgfria vardagar. Normalt får du redan svar inom några timmar, men rekommendationen är att vänta tills det gått två dygn och ansökan är färdigbehandlad. Du riskerar annars att gå miste om något bra erbjudande. 
 4. Du kan sedan jämföra i lugn och ro och välja det låneerbjudande som passar dig och företaget bäst.
 5. Lånet betalas ut utifrån den valda långivarens rutiner och villkor, vilket därmed kan skilja sig åt. Oftast signeras skuldebrevet digitalt och utbetalning brukar då ske inom kort. Ska det skickas via post tar det givetvis längre tid att erhålla pengarna.

Det är givetvis gratis att ansöka om lån hos Lendo.

Service & Säkerhet

Du kan komma i kontakt med Lendo på många olika sätt. Dels kan du läsa svar på olika frågor som ofta har ställts, och dels kan du ringa, mejla eller skicka via deras kontaktformulär på hemsidan. Kundtjänsten är öppen varje dag: måndag till torsdag 08.00-20.00, fredag 09.00-17.00 samt lördag och söndag klockan 10.00-14.00.

Lendo skriver själva på sin hemsida att de har en säkerhet i världsklass och att de har samma sorts säkerhetslösning som de ledande bankerna i världen. De är även certifierade av Digicert. Du kan läsa mer om detta och information om cookies och personuppgiftspolicy på deras hemsida.

Sammanfattning

Hos Lendo kan du ansöka om företagslån på upp till 2 000 000 kronor som sedan ska återbetalas på max 1 825 dagar. Lendo är en låneförmedlare som samlar erbjudanden från 18 olika långivare inom företagslån. Ränta och specifika villkor hänvisas till den valda långivaren.

Du och ditt företag behöver dock uppfylla vissa krav för att kunna beviljas ett företagslån. Lendo har en generös kundtjänst och tar säkerheten för dig som kund på stort allvar. Ansökningsprocessen sker via hemsidan och är enkel att följa. Det krävs dock att du har BankID för att kunna genomföra ansökan. Inom 2 dygn har du flera låneerbjudanden som du kan jämföra i lugn och ro. Även rutiner kring utbetalningar hänvisas till långivaren.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 20:00
 • Tisdag 08:00 - 20:00
 • Onsdag 08:00 - 20:00
 • Torsdag 08:00 - 20:00
 • Fredag 09:00 - 17:00
 • Lördag 10:00 - 14:00
 • Söndag 10:00 - 14:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Lendo AB
 • Org.nummer 5565151627
 • Adress Västra Järnvägsgatan 21
 • Postort 111 64 Stockholm
 • Telefon 0771131310
 • E-post kundservice@lendo.se

Vad tycker våra kunder om Lendo företagslån?

  Skriv ett omdöme