Fördelar

 • Du får tillgång till dina sidor för att ha full kontroll över ditt lån

Nackdelar

 • Betalningsanmärkning kan innebära ett negativt besked

Om Fedelta

Fedelta Finance är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen. De erbjuder företagslån, oavsett storlek, bolagsform eller bransch. Ledorden är nytänkande och flexibilitet, och tanken är att lånet ska möjliggöra för företagets framgång. Att låna pengar hos Fedelta ska vara enkelt och tryggt för dig som kund.

Lånevillkor

Hos Fedelta kan du ansöka om företagslån på mellan 25 000 och 1 000 000 kronor som ska återbetalas på 6 och 36 månader. 

Du har möjlighet att ha en flexibel amortering då Fedelta har en stor förståelse av att företagets förutsättningar kan förändras på vägen. Du kan till exempel återbetala lånet i förtid utan extra kostnad. Lånet är räntefritt och betalas istället tillbaka till Fedelta genom en fast månadskostnad. På hemsidan finns en enkel lånekalkylator där du snabbt ser den preliminära månadskostnaden utifrån olika parametrar som lånebelopp och återbetalningstid. 

Den fasta månadskostnaden är individuell för varje företag som ansöker om lån. Kostnaden fastställs vid kreditbedömningen och är räntefritt. Månadsavgiften är dessutom helt momsbefriad. Inga andra avgifter än den fasta månadskostnaden tillkommer. Du slipper därmed avgifter för till exempel uppläggning av lån och administrationsavgifter. 

Grundkrav

Du har möjlighet att få ditt lån beviljat oavsett storleken på ditt företag, vilken bolagsform ni har eller branschen ni verkar i. Det spelar inte heller någon roll om företaget är nystartat eller mer etablerat. Det viktigaste som Fedelta tittar på vid en kreditbedömning är företagets återbetalningsförmåga i förhållande till önskat lånebelopp och den ekonomiska situationen hos företagets företrädare. 

En ansökan om företagslån hos Fedelta kan komma att avslås om företaget eller dess företrädare har antingen höga skulder eller betalningsanmärkningar. Enstaka betalningsanmärkningar behöver dock inte automatiskt innebära ett nej på låneansökan utan det sker en individuell prövning där de tittar på helheten. 

När du ansöker om lån hos Fedelta görs en kreditupplysning via UC. Det skickas dock inte ut någon omfrågekopia vilket gör att kreditkontrollen inte kommer att påverka varken dig eller företags möjligheter till att ansöka och beviljas andra lån.

Hur du ansöker

Att ansöka om företagslån hos Fedelta är en enkel och digital process. Du ansöker genom att följa nedanstående steg:

 1. Du ansöker enkelt om lån på Fedeltas hemsida. Du fyller i uppgifter som lånebelopp och återbetalningstid.
 2. Fedelta gör sedan en kreditbedömning tillsammans med UC, och avser både företaget men också i vissa fall för företagets företrädare. Om du behöver komplettera din ansökan, kommer du att bli kontaktad.
 3. Fedelta hanterar din ansökan direkt och du kommer att få besked på din låneansökan/offert redan samma dag.
 4. Om din låneansökan beviljas betalas lånet ut inom 24 timmar, oftast redan samma vardag. Hur fort du erhåller pengarna på kontot beror på faktorer som helgdagar och de olika bankernas överföringstider.

Service & Säkerhet

På hemsidan finns svar på vanligt förekommande frågor. Om du vill ha svar på andra frågor eller undrar över något annat, så har Fedelta flera kontaktvägar. Du kan ringa, mejla eller chatta med dem direkt på hemsidan. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 08.00 och 18.00. Chatten har dock öppet till klockan 16.00.

Att säkerheten är viktigt för Fedelta syns tydligt på deras hemsidan. De beskriver noggrant att den ansökan du gör, hanteras på ett konfidentiellt sätt och att all din data är krypterad och skyddad. Att du som kund hos Fedelta ska vara trygg är viktigt.

Sammanfattning

Hos Fedelta kan du ansöka om ett företagslån på upp till 1 000 000 kronor. Du kan låna oavsett ditt företagets storlek, bolagsform eller bransch. Lånet ska återbetalas på maximalt 1 095 dagar. Det viktigaste som Fedelta tar hänsyn till vid en kreditbedömning är företagets återbetalningsförmåga i förhållande till beloppet och företrädarens ekonomiska situation.

Kreditbedömningen sker tillsammans med UC. Lånet återbetalas genom en fast månadskostnad och inga andra och dolda avgifter tillkommer. 

Du ansöker om lånet på Fedeltas hemsida och kommer få ett snabbt besked, oftast redan samma dag som du ansökt. Om ansökan beviljas, sker utbetalning på så kort tid som inom 24 timmar.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 21:00
 • Tisdag 08:00 - 21:00
 • Onsdag 08:00 - 21:00
 • Torsdag 08:00 - 21:00
 • Fredag 08:00 - 21:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Fedelta Finance AB
 • Org.nummer 5569455701
 • Adress Mariedalsgatan 7
 • Postort 503 38 Borås
 • Telefon 0337201130
 • E-post kundservice@fedelta.se

Vad tycker våra kunder om Fedelta?

 • Marcus
  Oseriösa

  Vi fick ett företagslån beviljat, varpå varor beställdes. När vi sedan drev under avtalet betalades det ej ut.

  2020-04-02
 • Viktor

  Snabb hantering av min förfrågan och allt löste sig smidigt

  2019-09-30

Skriv ett omdöme