Lånen.se

Anyfin skapar nya förutsättningar på lånemarknaden

Publicerad av Jakob Thorselius och uppdaterad 20 november 2018
Anyfin skapar nya förutsättningar på lånemarknaden

Behåll dina villkor på befintliga lån och krediter - men få lägre ränta. Det kan sammanfatta den tjänst som Anyfin erbjuder. En tjänst som skapar helt nya förutsättningar på lånemarknaden. Till stor del till konsumentens fördel.

Samla dina lån och få lägre ränta är ett mantra som konsumenterna hört länge från både banker och låneförmedlare. Att samla lån innebär att ett större privatlån tecknas som sedan används för att avbetala andra skulder. Det ger generellt lägre ränta men även ändrade villkor då det är ett lån.

Anyfin är en ny aktör på lånemarknaden som skapar nya förutsättningar för konsumenterna att pressa räntan utan att behöva ändra villkoren. En kontokredit, med flexibel återbetalning, kommer alltså fortfarande ha denna flexibilitet efter att det lyfts över till Anyfin. Detsamma gäller privatlånen, avbetalningarna och kreditkortsskulderna. Det är på denna punkt som Anyfin verkligen sticker ut mot andra kreditbolag.

Kan du få lägre ränta med Anyfin?

  1. Ta ett kort med mobilen eller en skärmdump med datorn på den senaste fakturan. Skicka in den till Anyfin.
  2. Anyfin kommer att försöka ta fram ett bättre finansieringsavtal än det du skickade in. Det kommer ha samma villkor som tidigare med amorteringstid, lägsta belopp att betala osv. Enda skillnaden är att Anyfin försöker erbjuda lägre ränta.
  3. Får du ett bättre erbjudande än vad du har på nuvarande kreditgivare är det bara att signera med BankID.
  4. Anyfin löser nu lånet/krediten och tar därmed över skulden. Det är därmed till dem du betalar ränta och amortering i framtiden.
 

Enklare att jämföra

Anyfin har satsar mycket på användarvänlighet och enkelhet för konsumenten. Du tar kort på en kreditkortsfaktura/delbetalning/lån och skickar in detta via hemsidan, sms, Facebook m.m. Därefter kommer Anyfin att undersöka om de kan erbjuda lägre ränta på lånet eller krediten. Detta utan att du behöver ha längre amorteringstid (vilket ofta sker med samlingslån) eller göra om allt till privatlån.

Eftersom amorteringstid och resterande villkor är lika som tidigare ser du blixtsnabbt om de kan erbjuda bättre alternativ och kan därmed teckna detta genom att signera med Bank-ID. I detta fall löser Anyfin de skulder som fanns på fakturan som skickades in.

Har du exempelvis tagit kort på ett privatlån, en kontokredit och en kreditkortsskuld så kommer du få tre olika erbjudanden. Ett för varje lån/kredit. Tackar du ja till alla tre kommer alla omfinansieras av Anyfin varpå du får en enda faktura per månad med hela summan som ska betalas.

Ett vanligt lån men i smidigare format

Grundidén med Anyfin är egentligen inte ny. Det finns flera kreditgivare som erbjuder så kallade samlingslån vilka därmed kan sänka räntan. Skillnaden är att Anyfin gör det enklare än tidigare för konsumenterna att jämföra räntan. Detta genom att enbart behöva ta ett foto på fakturan.

Dessutom ger de konsumenten möjligheten att behålla samma villkor på sina lån vilket därmed gör att det går att ha skulder från kreditkort, kontokrediter, privatlån och andra krediter på ett och samma ställe. Detta utan att behöva ändra på villkoren.

Läs mer om Anyfin

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Ditt förnamn:
Din kommentar:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in din kommentar godkänner du denna hantering. Om din kommentar framstår som stötande eller av något skäl olämplig kan publicering underlåtas.

Om författaren

Jakob Thorselius Jakob Thorselius Marknadsansvarig, redaktör [email protected]   JThorselius   Jakob Thorselius   Jakob har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling på ideella föreningar såsom Mattecentrum och Kodcentrum där barn och unga får gratis hjälp med matematik och programmering. Grundläggande kunskaper inom matematik är enligt Jakob en bärande grund för att kunna fatta bra beslut när man ska låna pengar.