Lånen.se

Låt dig inte luras av Minifinans

Publicerad av Viktor Svensson och uppdaterad 19 november 2018
Låt dig inte luras av Minifinans

"0 % i ränta." Det är vad Minifinans lockar med. Betyder det att lånet är kostnadsfritt? Nej. Minifinans är fortfarande dyrt. Svindyrt, till och med.

Minifinans erbjuder lån upp till 5 000 kr. Kostnaden för lånet består i en uppläggningsavgift på 495 kr (dyrare än 90 % av konkurrenterna) och en aviavgift på 79 kr per månad (dyrare än alla andra konkurrenter). Lånar du 1 000 kr i 30 dagar innebär detta en effektiv ränta på 24 468,93 %.

Vi på Lånen.se drar oss för att avråda någon från att använda en viss aktör, men i det här fallet ser vi det som vårt ansvar att sprida information. Detta eftersom Minifinans prissättningsmodell riskerar att vilseleda konsumenter.

Rättelse: För vissa lånebelopp är aviavgiften 41 kr, inte 79 kr. Detta förändrar dock inte vår bedömning.

Viktor Svensson Viktor Svensson Utvecklingsansvarig, redaktör [email protected]   viktorcvs   Viktor Svensson   Viktor har flera års erfarenhet av automatiserad datainsamling, bland annat från tidigare arbete med en av de större bostadssajterna i Sverige. Viktor studerar juridik vid Lunds universitet och har bl.a. arbetat som juridisk rådgivare.