Lånen.se

Låt dig inte luras av Minifinans

Publicerad av Viktor Svensson och uppdaterad 19 november 2018
Låt  dig  inte  luras  av  Minifinans

"0 % i ränta." Det är vad Minifinans lockar med. Betyder det att lånet är kostnadsfritt? Nej. Minifinans är fortfarande dyrt. Svindyrt, till och med.

Minifinans erbjuder lån upp till 5 000 kr. Kostnaden för lånet består i en uppläggningsavgift på 495 kr (dyrare än 90 % av konkurrenterna) och en aviavgift på 79 kr per månad (dyrare än alla andra konkurrenter). Lånar du 1 000 kr i 30 dagar innebär detta en effektiv ränta på 24 468,93 %.

Vi på Lånen.se drar oss för att avråda någon från att använda en viss aktör, men i det här fallet ser vi det som vårt ansvar att sprida information. Detta eftersom Minifinans prissättningsmodell riskerar att vilseleda konsumenter.

Rättelse: För vissa lånebelopp är aviavgiften 41 kr, inte 79 kr. Detta förändrar dock inte vår bedömning.

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Ditt förnamn:
Din kommentar:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in din kommentar godkänner du denna hantering. Om din kommentar framstår som stötande eller av något skäl olämplig kan publicering underlåtas.

Om författaren

Viktor  SvenssonViktor SvenssonUtvecklingsansvarig, redaktör [email protected]   viktorcvs   Viktor Svensson  Viktor har flera års erfarenhet av automatiserad datainsamling, bland annat från tidigare arbete med en av de större bostadssajterna i Sverige. Viktor har studerat till jurist vid Lunds universitet och arbetat ideellt som juridisk rådgivare.