Joar Tornedahl svarar:

Hej Fanny,
Om du har ansökt om lån hos flera banker men fått avslag så är det troligtvis på grund av att din kreditvärdighet är mycket låg. Varför din kreditvärdighet är låg är för oss svårt att svara på, men om du ringer en av bankerna där du fått avslag så kan de berätta varför. Om du mot förmodan vill låna trots en låg kreditvärdighet så kan du alltid försöka att låna utan uc, om de lån som gett avslag tar kreditupplysningar via uc förstås. Är det en annan kreditupplysning du försökt låna genom, då kan du försöka att låna genom en annan.


Vår rekommendation på Lånen är dock att du kontaktar din hyresvärd och förklarar läget för din ekonomiska situation. Istället för att stoppa undan och blunda för fakturan så är det alltid bättre att kontakta den som du är skyldig pengar och försöker lösa en återbetalningsplan.

Alla kreditupplysnigar har sina egna scoring-modeller och bara för att du har låg kreditvärdighet hos en kreditupplysning, så behöver den inte vara låg hos en annan.

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.