Joar Tornedahl svarar:

Hej Ellen,
Att låna utan kreditupplsning är egentligen inget att oroa sig för. När du lånar pengar av banken så kommer banken begära en kreditupplysning från det kreditupplysningsbolag de samarbetar. För större banker så är det enbart Upplysningscentralen AB som används. Mindre banker som ger ut lån utan uc brukar använda sig av andra kreditupplysningar som Bisnode och Creditsafe. Vilket kreditupplysningsbolag som genomför kreditupplysning är inget som kommer påverka dig på något märkbart sätt.
Av att läsa din fråga så låter det snarare som det som du har hört syftar till att snabblån är kostsamma lån och dessa kan vara bra att undvika, om man absolut inte behöver pengar akut. Du kan läsa mer om detta i vår guide för snabblån.

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.