Simon Klaesson svarar:

Hej Haidar,
Många banker och långivare som ger ut lån utan uc har valt att låna ut som max 50 000 kr, 70 000 kr kan du enbart låna av Lumify och varför Lumify erbjuder 70 000 kr och inte 50 000 kr, det har vi inget bra svar på. Sedan är det inte helt korrekt att man maximalt kan låna 70 000 kr utan uc, det finns åtminstone en bank vi känner till som erbjuder lån utan uc upp till 150 000 kr, vilket du kan göra hos Wästgöta finans.
Om vi återgår till ursprungsfrågan, om varför det inte går att låna mer än 70 000 kr utan uc. Detta är en fråga vi inte kan svara på, det finns varken någon regel eller lag som säger att lån som är utan uc, max får låna ut 70 000 kr. Vi på Lånen.se har däremot speckulerat om att banker som erbjuder lån utan uc ofta tar en större risk genom att låna ut till kunder med sämre kreditvärdighet. Genom att då begränsa beloppet som går att låna, så minskar långivaren också den kreditförlust som uppstår när kunder inte kan betala tillbaka på sitt lån.

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.