Joar Tornedahl svarar:

Hej Johan,
Loansteps erbjudande om räntefria eller lån utan kostnad i 14 dagar är ett erbjudande som låter dig låna gratis, om du betalar tillbaka lånet inom 14 dagar. Deras erbjudande ger dig möjligheten att låna gratis om du betalar tillbaka lånet inom denna tiden, men det är varken något tvång eller krav att lånet måste vara återbetalt inom denna perioden.

Skulle det vara så att du behöver mer tid att betala tillbaka ditt lån så kan du helt enkelt betala på lånet när Loanstep skickar fakturan. Inkasso kommer först när du har fått en faktura som lämnas obetald under en längre tid. Här kan du läsa vår artikel som redogör hela händelseförloppet från det att en faktura uppstår till den går till Kronofogden

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.