Joar Tornedahl svarar:

Hej Anna,
Alla större väletablerade banker har vanligtvis en ledtid på några dagar för att hantera en låneansökan. I stora drag kan du räkna med att banken behöver 3 dagar för att hantera din låneansökan till att pengarna sitter på ditt konto. Ansöker du alltså om ett lån på en tisdag, då kan du räkna med lånet finns på ditt konto på torsdag eller fredag, beroende på när på tisdagen du ansöker om lånet. Detta gäller alltså framförallt när man lånar från större banker som Nordea, SEB, Nordea och Handelsbanken, oavsett om du bara ska låna några tusenlappar eller flera hundratusen.

Behöver du pengar snabbt så kan ett alternativ vara ett smslån, denna typ av lån betalas oftast ut inom 24 timmar. Anledningen till att detta är möjligt är på grund av att banker som erbjuder smslån har helt andra tillvägagångssätt om hur de hanterar låneansökningar, dessutom betalas lånen oftast ut via betalningstjänster som Trustly eller Swish, som påskyndar låneprocessen ytterligare.

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.