Joar Tornedahl svarar:

Hej Alba,
Det du säger stämmer till viss del. Banker som erbjuder snabblån är också oftast de som kan bevilja lån till dig som har betalningsanmärkningar. Även om det är ovanligt, så finns det privatlån som du kan teckna där betalningsanmärkningar godtas. Jag rekommenderar att du tar en titt på vår artikel där vi berättar om betalningsanmärkningar och vilka banker som du kan låna från.
Sedan ska det också tilläggas att alla banker tar en kreditupplysning när du ansöker om lån, oavsett om det är ett snabblån eller privatlån. Det låter snarare som du blandar ihop lån utan uc och kreditupplysningar. Lån utan uc och kreditupplysningar är två skilda saker. En kreditupplysning är något som banken alltid kommer ta på dig när du ansöker om lån. Sedan huruvida banken använder sig av Upplysningscentralen AB, Bisnode eller Creditsafe är helt upp till banken. I våra recensioner finner du vilken kreditupplysning som en viss bank använder.

Vad sedan gäller lån med betalningsanmärkning. Om du har en anmärkning så är det till störst del långivare och banker som inte använder uc, som kan bevilja dig ett lån.

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.