Lånen.se

Toborrow företagslån

Toborrow företagslån

(1,5)

Vi samarbetar inte med Toborrow företagslån och kan därför inte rekommendera dem.
Ränta: 4,00 %
Belopp: 100 000 – 5 000 000 kr
Löptid: 3 mån – 3 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Utan säkerhet i företaget: Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig borgen: Personlig borgen krävs – Läs mer
Minsta omsättning: 1 000 000 kr
Företagets historik: Aktivt i minst 1 år
Kreditupplysning på företaget: Ja, hos UC
Kreditupplysning på företrädaren: Ja, hos UC
Utbetalningstid:
Bundenhet av ansökan: Ansökan är inte bindande

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-19. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Fördelar

 • Möjlighet att låna höga bleopp

Nackdelar

 • Företaget behöver ha säkerhet för lånet

Om Toborrow

Toborrow grundades 2014 och delägs av NFT Ventures och Marginalen Bank. Företaget är givetvis registrerat hos Finansinspektionen. Visionen är att företaget ska demokratisera lånemarknaden genom en digital plattform där både små och medelstora företag kan låna pengar. De erbjuder en flexibel, enkel och trygg låneprocess. Lånen finansieras av investerare som finns på plattformen. Toborrow handhar all administration kring lån och investeringar.

Lånevillkor

Hos Toborrow kan du eller snarare ditt företag låna en summa mellan 100 000 och 5 000 000 kronor, med en löptid om maximalt 1 095. Du kan välja på mellan 3, 6, 12, 24 eller 36 månaders löptid. Om man till exempel lånar en summa på 500 000 kronor med en löptid på 24 månader blir månadskostnaden 22 981 kronor inklusive amortering, ränta på 6,5 procent samt skatt.

Att låna hos Toborrow fungerar enligt följande: du ansöker om lån på hemsidan, och när ditt lån sedan publiceras på hemsidan startar också en auktion för långivare. Dessa har då möjligheten att lägga bud på lånet och väljer själva både belopp och ränta. När auktionstiden tar slut har förhoppningsvis hela din ansökta summa nåtts och utifrån buden med lägst ränta görs ett låneerbjudande.

Räntan och amorteringen betalas månadsvis och endast om du accepterar låneerbjudandet. Du kan givetvis betala tillbaka lånet i förtid utan extra kostnad. En uppläggningsavgift betalas till Toborrow om låneerbjudandet accepteras och denna är mellan 3 och 5 procent av lånebeloppet beroende på löptid. I upp till 12 månader är avgiften 3 procent, 18-24 månader 4 procent samt 30-36 månader är avgiften 5 procent av lånebeloppet.

Den ränta som du kommer att få betala är en snittränta från de bud som är i låneerbjudandet. Den effektiva räntan är från 4 procent och anges som årsränta. Du har sedan två dagar på dig att acceptera låneerbjudandet. Du har också möjlighet att acceptera lånet till den aktuella räntan, även om auktionstiden inte har gått ut. Om det skulle vara så att det ansökta lånebeloppet inte nås, kan ditt företag inte erbjudas något lån. Man har då möjlighet att ansöka på nytt.

För att få låna hos Toborrow behöver företaget uppfylla vissa krav:

 • Företaget behöver vara ett aktiebolag.
 • Företaget behöver omsätta minst 1 miljon kronor.
 • Företaget måste ha minst ett bokslut.
 • Företaget måste ha ett godkänt kreditbetyg enligt UC.
 • Företaget behöver också lämna någon form av säkerhet som till exempel borgensåtagande, moderbolagsborgen eller pant i fastighet.

Det görs även kreditupplysning på personen/erna bakom företaget. Toborrow gör även en egen kvalitetsbedömning där de tittar på grundkriterierna, kreditupplysningen, egna kontroller i externa register samt om lånebeloppet är rimligt till budgeten och den erbjudna säkerheten.

Service & säkerhet

Du kan komma i kontakt med Toborrow genom att ringa dem eller skriva till dem via ett kontaktformulär på hemsidan. Du har också möjlighet att chatta med kundtjänst direkt på hemsidan. Det finns inga öppettider på hemsidan eller information om hur lång svarstiden är på deras kontaktformulär mer än att de svarar så snabbt de kan. Du kan också följa Toborrow på olika sociala medier.

På hemsidan kan du läsa mer om Toborrows användarvillkor, integritetspolicy och hur de hanterar klagomål.

Hur du ansöker

Att ansöka om lån hos Toborrow är enkelt. Du följer helt enkelt bara stegen nedan:

 1. Du ansöker enkelt om lån på Toborrows hemsida. Där fyller du i uppgifter som till exempel lånets storlek, löptid, vilken amorteringsplan som du önskar samt vilken säkerhet som du kommer att lämna.
 2. Om företaget går igenom denna automatiska kontroll kommer du att behöva lämna mer information som till exempel beskrivning av verksamheten, syfte med lånet samt viss ekonomisk information.
 3. Därefter görs en kreditupplysning via UC och en kreditbedömning görs där ditt företag erhåller ett riskbetyg från A till C där A är bäst.
 4. Din ansökan publiceras på Toborrows hemsida och därmed startar också en auktion för långivare. Dessa har då möjligheten att lägga bud på lånet och väljer själva både belopp och ränta.
 5. När det önskade lånebeloppet har uppnåtts har du möjlighet att acceptera erbjudanden till den aktuella räntan. Du kan också vänta tills auktionstiden har tagit slut och kan vara fördelaktigt då du kan få lägre ränta.
 6. När auktionen har avslutats får du förhoppningsvis ett låneerbjudande. Du kan välja att antingen acceptera eller avslå erbjudandet om lån.
 7. Om du accepterar låneerbjudandet skapas ett specifikt låneavtal mellan dig och varje långivare.
 8. Information om hur lång tid det tar innan utbetalning sker saknas på hemsidan.

Sammanfattning

Hos Toborrow kan små och medelstora företag ansöka om lån upp till 5 000 000 kronor. För att få låna behöver företaget uppfylla vissa kriterier och ha någon form av säkerhet för lånet. Låneprocessen sker i form av en auktion där långivare kan lägga sina bud. Räntan bestäms därefter av en snittränta enligt de bud som kommit med i ett låneerbjudande. Det kan vara så att lånebeloppet inte uppfylls. Ansökan görs enkelt på hemsidan. Mer specifika låneavtal sker sedan mellan företaget och de långivare som är med i låneerbjudandet.


Skärmdump från Toborrow företagslån

Recensionen publicerades 2018-12-22 och uppdaterades senast 2019-10-28 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Toborrow AB
Org.nummer: 556942-6736
Adress: Skeppsbron 34
Postort: 111 37 Stockholm
Telefon: 08-520 01 730
E-post: [email protected]

Relaterade artiklar

svart-for-smaforetagare-att-beviljas-lan-lanar-istallet-av-vanner

Svårt för småföretagare att beviljas lån – Lånar istället av vänner

av Jakob Thorselius

Vad tycker kunderna om Toborrow företagslån?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Toborrow företagslån? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Toborrow företagslån:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.