Lånen.se
Qred företagslån
Till ansökan

Qred företagslån

Belopp: 10 000 – 1 000 000 kr
Löptid: 6 mån – 1,5 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Utan säkerhet i företaget: Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig borgen: Personlig borgen krävs – Läs mer
Minsta omsättning:
Företagets historik:
Kreditupplysning på företaget: Ja, hos UC
Kreditupplysning på företrädaren: Ja, hos Creditsafe
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar
Bundenhet av ansökan: Ansökan är inte bindande
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.6 av 10 (150 omdömen)

Betalningsanmärkningar accepteras Alla företagsformer accepteras

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Fördelar

  • Får tillgång till privata sidor för att ha full kontroll på lånet
  • Svar på ansökan inom en timme

Nackdelar

  • Företaget och dess företrädare behöver klara kreditupplysningar

Om Qred

Qred har funnits sedan mars 2015. Det ägs och drivs av företagare som har haft som mål att skaka om bankmarknaden och sätta kunden främst. 2016 startade Qred även i Finland för att sedan öppna i Lettland, Danmark och Holland.

Med ledord som snabbhet, trygghet och enkelhet har Qred genom åren hjälpt småföretagare att växa genom rätt finansiering. Genom smarta digitala lösningar kan Qred erbjuda små företag företagslån.

Lånevillkor

Hos Qred kan du och ditt företag ansöka om ett företagslån med en summa mellan 10 000 och 1 000 000 kronor Återbetalningstiden är 180 till 550 dagar. Lånet är räntefritt och avgifterna är momsbefriade. Du betalar en fast kostnad varje månad och endast för den tid som lånet nyttjas. Du/ni har alltså möjlighet att betala tillbaka i förtid utan extra kostnad.

På hemsidan finner du enkelt exempel på månadskostnad beroende på lånebelopp och återbetalningstid. Du kan också enkelt se ungefärlig månadskostnad du kommer att få genom att läsa betalningsplanen.

Om du till exempel lånar 500 000 kronor i 12 månader kan den preliminära månadskostnaden bli 48 327 kronor varav amortering är 41 667 kronor. Om du däremot betalar av i snabbare takt, till exempel 7 månader sparar du hela 33 300 kronor än om du skulle betalat i 12 månader.

Inga andra avgifter tillkommer på lånet.

Månadskostnaden baseras på företagets Qred-score. Qred-score baseras på olika faktorer och en helhetsbedömning av företaget görs av Qred. Det viktigaste de tittar på är ditt företags förmåga att betala kommande avbetalningar samt att lånebeloppet är rimligt utifrån företagets storlek. Ett företags eventuella betalningsanmärkningar behöver inte leda till att låneansökan avslås.

För att få låna pengar från Qred finns inga specifika krav på varken företaget eller företrädarna. Det spelar ingen roll vilken bolagsform eller storlek företaget har. Företaget kan vara enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag eller aktiebolag förutsatt att det är svenska företag. Det spelar inte heller någon roll om företaget är nystartat eller redan etablerat eller i vilken bransch ni verkar. Qred gör en individuell bedömning av låneansökan och de uppgifter som finns i den. Qred tar även en kreditupplysning via UC på företaget och via Creditsafe på företrädarna.

Om en ansökan avslås kan det handla om att det finns flera betalningsanmärkningar eller skulder hos företrädare eller företag, att uppgifterna som lämnats inte är korrekta eller bristfälliga eller att betalningsförmågan hos företaget är osäkert.

Service & säkerhet

På hemsidan finns svar på vanligt förekommande frågor. Om du ändå inte hittar vad du söker, kan du kontakta Qred antingen via telefon eller mejl. Du kan givetvis också skicka post till dem. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 7.30 och 17.00. Du kan också följa Qred och ställa frågor till dem i sociala medier samt prenumerera på ett nyhetsbrev om du så önskar.

Det märks att Qred tar säkerheten på allvar. På hemsidan finns tydlig information om hur man lånar ansvarsfullt, säkerhet, allmänna villkor, integritet samt penningtvätt.

Hur du ansöker

Om du ska ansöka om ett företagslån hos Qred gör du detta enkelt på deras hemsida genom att följa stegen nedan:

  1. Du fyller i ansökan på hemsidan där du bland annat anger önskat lånebelopp, kontaktuppgifter samt organisationsnummer på företaget.
  2. Du behöver eventuellt skicka kompletterande uppgifter.
  3. Efter du ansökt kommer du att bli kontaktad normalt inom en timme (under kontorstid) med hur mycket företaget kan få låna, och du får även låneerbjudandet både på mejl och via SMS.
  4. Du väljer om du vill gå vidare med erbjudandet eller inte. Om du vill anta erbjudandet legitimerar du dig med BankID och godkänner även på så vis erbjudandet.
  5. Om låneansökan beviljas sker utbetalning normalt redan samma dag. Detta förutsätter att ansökan godkänts senast klockan 17. Det beror även på helgdagar och bankernas specifika överföringstider som påverkar hur lång tid innan du har pengarna på kontot.

Att ansöka om lån hos Qred är givetvis gratis och du förbinder dig inte heller till något.

Sammanfattning

Hos Qred kan företaget ansöka om företagslån på upp till 1 000 000 kronor. Återbetalningstiden är upp till 550 dagar.Lånet är räntefritt och utan extra avgifter, utan företaget betalar istället en fast månadsavgift som baseras på olika faktorer och en helhetsbedömning av Qred. Ansökan görs enkelt och snabbt på hemsidan och du får besked inom en timme under kontorstid. Du legitimerar och godkänner låneerbjudandet med BankID och utbetalning sker samma dag.


Skärmdump från Qred företagslån

Recensionen publicerades 2018-12-22 och uppdaterades senast 2019-11-04 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Qred Företagslån AB
Org.nummer: 559008-9800
Adress: Tulegatan 15
Postort: 113 53 Stockholm
Telefon: 020-150 333
E-post: [email protected]

Relaterade artiklar

svart-for-smaforetagare-att-beviljas-lan-lanar-istallet-av-vanner

Svårt för småföretagare att beviljas lån – Lånar istället av vänner

av Jakob Thorselius
intervju-med-qred-foretagslan

Intervju med Qred företagslån

av Jakob Thorselius

Vad tycker kunderna om Qred företagslån?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

Nils

5 mar 2019

Snabbt, enkelt och smidigt!

Fantastisk kundservice som kunde hjälpa oss i en period som var tuff. Nu är lånet återbetalt och vi har kunnat växa som företag. Tack!

Samuel

27 feb 2019

Snabb hjälp när vi var i behov av högre...

Snabb hjälp när vi var i behov av högre likviditet. tackar!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Qred företagslån:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.