Lånen.se
Krea företagslån
Till ansökan

Krea företagslån

Anslutna långivare: 22 st
Belopp: 10 000 – 5 000 000 kr
Löptid: 1 mån – 5 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Utan säkerhet i företaget: Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig borgen: Personlig borgen krävs – Läs mer
Minsta omsättning:
Företagets historik: Aktivt i minst 6 mån
Kreditupplysning på företaget: Ja, hos UC
Kreditupplysning på företrädaren: Ja, hos UC
Utbetalningstid: 1 – 7 bankdagar
Bundenhet av ansökan: Ansökan är inte bindande
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 8.8 av 10 (24 omdömen)

Alla företagsformer accepteras 22 anslutna långivare

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-23. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Fördelar

 • Du får tillgång till dina sidor för att ha kontroll över ditt lån
 • Även nystartade företag kan ansöka

Nackdelar

 • Kommanditbolag kan inte erbjudas lån

Om Krea

Krea grundades 2018 och hette tidigare Cfind av personer som har stor erfarenhet inom lånejämförelsesajter för privatpersoner. De erbjuder små och medelstora företag möjligheten att ansöka, jämföra och erbjudas lån digitalt från 16 olika banker och långivare.

Deras vision är att bli den största jämförelsesajten för företagslån i Norden. Tanken är att skapa den bästa möjliga kundupplevelsen för företagare som ofta har begränsat med tid i sin verksamhet och har därför ledord som enkelt, snabbt och tryggt. Krea är givetvis registrerade hos Finansinspektionen.

Lånevillkor

Hos Krea kan du som företagare ansöka, jämföra och erbjudas företagslån från 10 000 och upp till hela 5 000 000 från flera olika banker och långivare. Vilken månadskostnad och ränta du kommer att få fastställs efter företagshistoriken, de nuvarande förutsättningarna samt framtida återbetalningsförmåga. Även återbetalningstiden påverkar månadskostnaden.

Genom att använda Krea kommer du att kunna jämföra mellan olika erbjudanden så att du kan välja det som passar ditt företag bäst.

Det finns givetvis möjligheten att lösa lånet i förtid, oftast utan extra kostnad, men kan variera mellan olika långivare.

För att du ska kunna erbjudas ett lån behöver vissa krav uppfyllas enligt nedan:

 • Företaget vara ett registrerat aktiebolag, handelsbolag eller en enskild firma.
 • Oftast kräver långivaren en omsättning i företaget på minst 50 000 kronor per månad eller 600 000 kronor per år.
 • Även om du har ett nystartat företag kan du ansöka och beviljas ett lån, förutsatt att det finns minst 6 månaders historik och bokföring som kan påvisa att ni uppnått en omsättning på 50 000 kronor eller mer.
 • Det bör inte heller finnas ett skuldsaldo hos Kronofogden, men vissa långivare kan dock godkänna att det finns en skuld från Skatteverket hos Kronofogden.

Det sker även en kreditupplysning via UC på dig, företaget och eventuella borgenärer. Det registreras dock bara en kreditupplysning på företaget och en på dig om du är borgensman.

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Krea gör du detta via mejl. Du har också möjlighet att ringa eller använda en chattfunktion på hemsidan. Kundtjänsten är öppen på vardagar mellan klockan 9.00 och 18.00.

Krea skriver på hemsidan att all information kommer att hanteras med högsta säkerhet. Du kan också läsa deras integritetspolicy där du kan läsa mer om hur de hanterar dina personuppgifter. Du kan också läsa mer om deras villkor och användning av cookies.

Hur du ansöker

Att ansöka om företagslån hos Krea är en smidig process. Du ansöker enkelt genom att följa stegen nedan:

 1. Du ansöker smidigt på hemsidan där du fyller i ett formulär där du också legitimerar dig med BankID. I formuläret fyller du bland annat i personuppgifter, önskad lånesumma, återbetalningstid samt syfte med lånet. Du klickar sedan på “Få Låneförslag - kostnadsfritt”. Du kan också ringa till kundtjänsten om du behöver hjälp med processen. Att ansöka tar cirka 2 minuter av din tid.
 2. Du kommer inom 24 timmar på vardagar att få låneerbjudanden från upp till flera olika banker och långivare. Dessa erbjudanden ser du direkt på skärmen.
 3. Du kan efter det jämföra låneerbjudanden i lugn och ro.
 4. När du valt ett låneerbjudande så signerar du lånehandlingarna, antingen digitalt eller för hand (via post).
 5. Beroende på långivare och vilken bank du har, kan du få utbetalning av lånet redan samma dag.

Du förbinder dig inte till något förrän du undertecknat lånehandlingarna. Att använda låneförmedlingstjänsten hos Krea är också kostnadsfri.

Sammanfattning

Hos Krea kan du ansöka om företagslån på upp till 5 000 000 kronor för att sedan i lugn och ro få erbjudanden från 16 olika banker och långivare där du kan hitta det lån som passar dig och ditt företag bäst. Månadskostnad och ränta fastställs av långivaren och baseras bland annat på framtida återbetalningsförmåga. För att kunna beviljas ett företagslån behöver vissa krav uppfyllas, till exempel finns det ett omsättningskrav.

Ansökan görs enkelt direkt på hemsidan och inom 24 timmar får du låneerbjudanden. Lånehandlingarna kan du sedan signera på två olika sätt och utbetalning av beviljat lån kan ske redan samma dag.


Skärmdump från Krea företagslån

Recensionen publicerades 2019-02-19 och uppdaterades senast 2019-10-28 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Krea Technology AB
Org.nummer: 559173-2895
Adress: Valhallavägen 60
Postort: 113 20 Stockholm
Telefon: 08-551 08 262
E-post: [email protected]

Vad tycker kunderna om Krea företagslån?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 4

sam

20 okt 2019

Snabbt och smidigt, fick flera bra offerter...

Snabbt och smidigt, fick flera bra offerter att ta ställning till. tack krea!

Martin

5 aug 2019

Värdelösa förslag

Ansöker om 4,5 miljoner och får helt irrelevanta förslag på några hundra tusen kronor till en helt oskälig ränta. Rekommenderas EJ

Ahmed

8 jun 2019

fixade ett bra lån till min nystartade pizzeria,...

fixade ett bra lån till min nystartade pizzeria, tack krea för en smidig affär

mona

9 mar 2019

dem ger mig ingen lån

jag har en liten barber salong men dem vlil inte ge mig pengar fast jag har aldrig gott back jag har alltid gjort vinst men nu vill jag byta lokalen men for inga pengar

keff skitSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Krea företagslån:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.