Lånen.se
Corpia företagslån
Till ansökan

Corpia företagslån

Belopp: 500 000 – 3 000 000 kr
Löptid: 1 mån – 3 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Utan säkerhet i företaget: Säkerhet i företaget krävs
Utan personlig borgen: Personlig borgen krävs – Läs mer
Minsta omsättning:
Företagets historik:
Kreditupplysning på företaget: Ja, hos UC
Kreditupplysning på företrädaren: Ja, hos UC
Utbetalningstid:
Bundenhet av ansökan: Ansökan är inte bindande

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-10. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Fördelar

 • Enkel ansökningsprocess
 • Du kan enkelt följa din återbetalningsplan på hemsidan

Nackdelar

 • Endast aktiebolag kan beviljas lån
 • BankID krävs

Om Corpia

Corpia är ett svenskt företag som grundades 2012. Corpia Group är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen. De erbjuder rådgivning och vägledning kring företagsfinansiering.

Corpia erbjuder också företagslån till både små och medelstora företag i Sverige sedan december 2019. Genom att låna ut pengar på ett effektivt och transparent sätt avser de att underlätta för företagare och hjälpa företagen att nå sin fulla potential. 2019 vann företaget utmärkelsen gasellföretag av Dagens industri.

Lånevillkor

Hos Corpia kan du som företagare ansöka om företagslån på en summa mellan 500 000 och 3 000 000 kronor. Du kan låna till vad ditt företag än behöver som till exempel investeringar eller kassaflöde. Löptiden är mellan 30 och 1 095 dagar. Du har möjlighet att amortera extra eller lösa delar eller hela lånet i förtid. Du kan endast ha ett lån i taget hos Corpia.

Att ansöka om lån hos Corpia är kostnadsfritt. Om din ansökan om lån beviljas tas en uppläggningsavgift ut som är i normala fall 2 % av lånebeloppet. Denna avgift dras av i samband med utbetalning av lånet. Lånet återbetalas via faktura som avser ränta och eventuell amortering.

Grundkrav

För att du ska kunna beviljas företagslån hos Corpia krävs det att vissa grundkrav är uppfyllda. Nedan kan du läsa vilka dessa är:

 • Endast svenska aktiebolag kan ansöka och beviljas lån.
 • Du måste ha svensk bank.
 • Du måste ha svenskt BankID.
 • Krav på någon form av säkerhet som till exempel fastigheter eller borgensåtaganden.

Det krävs också att er kreditrating (kreditvärdighet) är tillräckligt bra för att kunna beviljas företagslån hos Corpia. Denna bedömning sker med hjälp av Creditsafes kreditrating. I denna kreditrating bedöms olika faktorer som till exempel eventuella betalningsanmärkningar, styrelsemedlemmar och bokslutsinformation. Corpia kan även hämta in annan data som till exempel bokföringsdata från företaget.

Service & säkerhet

Du kan kontakta Corpia antingen genom att ringa till dem på deras växelnummer eller skicka din kontaktförfrågan via ett kontaktformulär på deras hemsida. Information om vilka öppettider de har saknas på hemsidan. Du kan också följa dem på sociala medier som Facebook och LinkedIn. På hemsidan finner du också svar på vanligt ställda frågor där du förhoppningsvis hittar det du söker.

På hemsidan beskriver Corpia att kundens säkerhet är väldigt viktig. Där kan du också hitta mer information om villkor och deras integritetspolicy där du kan läsa om hur de hanterar dina personuppgifter.

Hur du ansöker

Att ansöka om företagslån hos Corpia är enkelt och smidigt och görs direkt på deras hemsida. Det gör du enkelt genom att följa nedanstående steg:

 1. På hemsidan fyller du i önskat lånebelopp, löptid, organisationsuppgifter och kontaktuppgifter.
 2. Du identifierar dig med BankID.
 3. Du granskar ansökan och skickar in den till Corpia.
 4. Corpia kommer sedan att granska din ansökan. De kommer också att kontakta dig för återkoppling men också för att få ytterligare information kring dig och ditt företag om de anser att det behövs.
 5. Du får svar inom 1-2 dagar efter att din ansökan har blivit fullständig.
 6. Ditt lån betalas ut.

Sammanfattning

Hos Corpia kan du som har ett litet eller medelstort företag ansöka om företagslån på mellan 500 000 och 3 000 000 kronor. Lånet ska sedan återbetalas på mellan 30 och 1 095 dagar. En uppläggningsavgift som normalt är 2 % av lånebeloppet tas ut i samband med utbetalningen av lånet.

För att kunna beviljas ett företagslån hos Corpia ställs vissa krav såsom krav på säkerhet och krav på BankID. Dessutom måste företaget ha tillräckligt bra kreditrating för att kunna låna. Ansöker gör du enkelt direkt på långivarens hemsida. Du får svar inom 1-2 dagar.


Skärmdump från Corpia företagslån

Recensionen publicerades 2019-12-17 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Org.nummer: 559060-1919
Adress: Kungsgatan 10
Postort: 111 43 Stockholm
Telefon:
E-post: [email protected]

Vad tycker kunderna om Corpia företagslån?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

Tommy Johansson

21 dagar sedan

Rimliga villkor och schyssta räntor

Ger ett seriöst intryck och har duktiga rådgivare man kan snacka med. Fick till en bra deal till en rimlig ränta, utan att behöva borga privat för hela beloppet. Tummen upp!

Nils Wallberg

10 dec 2019

Snabbt och enkelt.

Snabbt och enkelt att söka, jag skickade enbart in mina tidigare bokslut och svarade på frågorna.

jag fick en ränta att ta ställning till snabbt.

Efter efter bara 2 dagar hade jag pengarna på kontot.

Rekommenderar starkt.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Corpia företagslån:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.