Med sitt privatlån har Bynk minst sagt skakat om den svenska lånemarknaden. På kort tid har de blivit en av de stora aktörerna att räkna med och nu tas nästa steg i expansionen via nytt namn, utländsk lansering och eventuell börsnotering.

I december 2016 var Bynk en ”hemlig lånestartup”. Fyra år senare är de av de stora aktörerna inom privatlån i Sverige och erbjuder utöver lånet även kontokredit och betalkort. Dess snabba expansion är ett resultat av kraftig marknadsföring och det unika upplägget på privatlånet.

Under 2019 var nettoomsättningen över 100 miljoner och kreditbolagets tillväxt på 180 %. Under hösten lanserades ”kontokrediten med Sveriges lägsta ränta” och för några dagar sedan ett betalkort med flera smidiga funktioner.

Nu tar kreditbolaget nya strategiska steg som både innebär ett breddat utbud och ett nytt företagsnamn, Rocker. Det inarbetade namnet Bynk kommer däremot fortfarande att användas men då som varumärke för privatlånet som erbjuds inom Rocker.

”Vi har byggt upp ett starkt varumärke i Bynk, så det är något vi kommer att kunna kapitalisera på för Rocker som helhet” säger Bynks kommunikationsdirektör, Oscar Hyléen, till Breakit.

Tjänsteutbudet kommer att utökas med flera olika spartjänster under året. Bland annat ska användaren kunna koppla betalbeteendet till olika sparfunktioner för att därigenom kunna minska sina utgifter. Andra funktioner blir att gemensamt sparande med familj eller vänner.

Lansering utomlands och eventuell börsnotering

Under 2020 har företaget målet att lansera sina tjänster i flera andra länder. Målet är att skapa Europas ledande neobank. En digital bank där samtliga banktjänster utförs via Rocker-appen. Namnbytet var därmed ett sätt att optimera förutsättningarna för gott resultat under den internationella lanseringen.

Även om något stort behov av kapital för tillfället inte finns har styrelsen som avsikt att undersöka förutsättningarna och utvärdera en eventuell börsnotering. Det är däremot bara en av flera vägar för finansiering.

”Vår internationella expansion kan så klart på sikt kräva ytterligare kapital. Så därför tittar vi på börsen som ett alternativ” säger vd Emil Hansson i deras pressmeddelande.

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Om författaren

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.