Lånen.se
Enklare
Till ansökan

Enklare

Belopp: 20 000 – 500 000 kr
Ränta: 2,95 – 19,14 %
Löptid: 1 – 15 år
Anslutna långivare: 8 st
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 10 000 kr/mån
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 – 3 bankdagar
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.2 av 10 (2 277 omdömen)

Betalningsanm. OK 8 anslutna långivare

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-24. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Enklare?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Enklare och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Enklare jämfört med konkurrenterna?Kostnad Enklare kan som lägst erbjuda en ränta på 2,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 1 952 kr. De långivare som Enklare samarbetar med kan som lägst erbjuda 2,95 % i ränta. Enklare samarbetar med 8 långivare, vilket är fler än 12 % av konkurrenterna.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Enklare. För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 10 000 kr. Enklare accepterar låntagare som är 18 år eller äldre. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Enklare har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Enklare. Vi har även tagit hänsyn till att Enklare har 9.2 av 10 i betyg från 2 277 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Enklare.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Anslutna banker

Genom att använda Enklare kan du få offerter från följande långivare. I tabellen kan du se bankernas lägsta respektive högsta räntor samt hur bankernas räntor står sig mot varandra.


Långivare
Lägsta
Högsta
Lendify
17,00 %
2,95 %
Coop Medmera...
9,90 %
3,30 %
SevenDay
12,95 %
3,45 %
Marginalen B...
18,95 %
3,50 %
Santander
12,95 %
3,95 %
Ikano Bank
15,94 %
4,15 %
Resurs Bank
19,14 %
4,21 %
Collector Bank
15,90 %
4,90 %

Fördelar

  • Du kan få rådgivning innan du tar beslut

Nackdelar

  • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor

Om Enklare

Enklare är en lån- och försäkringsförmedlare som hjälper privatpersoner att hitta det bästa låneerbjudandet. Deras vision är att ta lån ska vara rättvist och öppet för alla människor i Sverige.

Lånevillkor

Enklare erbjuder privatlån utan säkerhet mellan 20 000 och 500 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, men också för att samla andra och dyrare lån och krediter. Återbetalningstiden är 1-15 år. Du kan enkelt använda lånekalkylatorn som finns på hemsidan för att se vilken ungefärlig månadskostnad du får. Räntan sätts individuellt.

Endast en kreditupplysning tas. Att ansöka är givetvis gratis och inte bindande förrän du har undertecknat låneavtalet. Du kan också göra extra amorteringar på ditt lån eller lösa det i förtid utan extra kostnad.

För att beviljas lån via Enklare behöver du vara 18 år eller äldre, folkbokförd och skriven i Sverige samt ha en fast inkomst på minst 120 000 kronor per år. Om du har en medsökande ökar det chansen att beviljas lån. Du har möjlighet att låna även om du har en betalningsanmärkning eller en skuld till Kronofogden.

Service & säkerhet

Du kan nå Enklare på olika sätt. Du kan ringa dem, och det finns även olika telefonnummer till olika avdelningar beroende på ditt ärende. Du kan också mejla dem eller fylla i formulär på hemsidan och få svar därigenom. Kundtjänsten har öppet måndag till fredag mellan klockan 9:30 och 17:00. På helgerna är det stängt. På hemsidan finns också svar på vanligt förekommande frågor.

Enklare beskriver tydligt på sin hemsida om villkor, GDPR med mera, men också hur de arbetar för att få dig som kund att känna dig trygg när du lånar pengar via internet. De beskriver bland annat att de har krypterade anslutningar och arbetar med BankID.

Hur du ansöker

Du ansöker om lån på Enklares hemsida. När du fyllt i olika uppgifter och skickat din ansökan, skickas informationen till olika långivare som får komma med erbjudanden. När det har kommit in några sådana tas en kontakt med dig via mejl eller SMS. Du har också möjlighet att få rådgivning från Enklare innan du tar ditt beslut. Du kan också logga in på hemsidan för att se aktuell ansökan och de bud som har inkommit. Normalt kommer alla låneerbjudanden inom 24 timmar.

När du sedan har beslutat vilket lånerbjudande du vill ha, signerar du smidigast med BankID och sedan får du lånet utbetalt till det konto du valt inom 1-3 bankdagar. Du kan givetvis få skuldebrevet hemskickat i brevlådan men då tar handläggningen längre tid då du behöver underteckna det och skicka i retur och sedan vänta på en utbetalning.

Sammanfattning

Enklare är en lånförmedlingstjänst där du kan ansöka om en summa på upp till 500 000 kronor. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan få låna även om du har skulder hos Kronofogden och/eller betalningsanmärkning. Du skickar in ansökan via hemsidan. Du signerar smidigast med BankID och får en utbetalning inom 1-3 bankdagar.


Skärmdump från Enklare

Recensionen publicerades 2018-08-26 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Enklare Ekonomi Sverige AB
Org.nummer: 556975-4814
Adress: Skeppargatan 26
Postort: 114 52 Stockholm
Telefon: 0770-330 777
E-post: [email protected]

Liknande låneförmedlare

Anmärkning
Ränta från
5,65 %
Maxbelopp
350 000 kr
Comboloan
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
500 000 kr
Advisa
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr
Lån för alla
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr

Relaterade artiklar

sa-fungerar-kapitalfrigoringskredit

Så fungerar kapitalfrigöringskredit

av Kajsa Amnehagen
intervju-med-kompar

Intervju med KOMPAR

av Anton Ehrnström

Vad tycker kunderna om Enklare?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Isabella

13 dec 2018

Använd Lendo istället

Jag använde Enklare och det enda som hände var att jag fick en UC-förfrågan. Jätte onödigt. Använde Lendo sen och där fick jag bra erbjudanden.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Enklare:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.