Lånen.se

Vilken låneförmedlare ska jag använda?

Per dagens datum jämför Lånen.se 19 låneförmedlare. Men vilken låneförmedlare bör man använda sig av för att få så bra erbjudanden som möjligt?

Publicerad:   Författare: Viktor Svensson

Flest banker = bäst erbjudanden, eller?

Utgångspunkten är enkel: att använda sig av den låneförmedlare som samarbetar med flest banker brukar leda till det bästa erbjudandet. I skrivande stund är det Advisa som innehar denna position med sina 31 banker.

Denna utgångspunkt har dock sina undantag. Compricer samarbetar med 25 banker och Arcadia Finans samarbetar endast med 20, men de banker som Arcadia Finans samarbetar med kan erbjuda en lägre ränta (2,95 %) än Compricers anslutna banker (3,25 %). Det räcker alltså inte med att endast jämföra antal banker.

Andra faktorer som påverkar bedömningen är t.ex. om du har betalningsanmärkningar, din inkomst och din ålder. Vissa låneförmedlare är bättre än andra på att förmedla lån till personer inom en viss målgrupp.

Använd mer än en låneförmedlare

För att få ett så bra erbjudande som möjligt rekommenderar vi att du använder dig av mer än en låneförmedlare. Låneförmedlarna samarbetar för det mesta med ungefär samma banker, så för att kunna få erbjudanden från så många banker som möjligt rekommenderar vi följande två låneförmedlare:

 1. Advisa

  Advisa samarbetar med 31 banker som kan erbjuda som lägst 2,95 % i ränta.

 2. Compricer

  Compricer samarbetar visserligen endast med 25 banker som kan erbjuda som lägst 3,25 % i ränta, men 8 av dessa banker saknar samarbete med Advisa. Genom att ansöka hos både Advisa och Compricer kan du alltså totalt få erbjudanden från upp till 39 banker.

En tredje låneförmedlare kanske?

Skulle du vilja ha erbjudanden från ännu fler banker kanske en tredje låneförmedlare kan vara aktuell.

 1. Klara lån

  Lägger du till en ansökan hos Klara lån utökar du antalet banker till 45. Klara lån kan dock endast förmedla lån upp till 50 000 kr till en räntenivå på som lägst 9,90 %.

 2. Zmarta

  Kompletterar du dina ansökningar hos Advisa och Compricer med en ansökan hos Zmarta utökar du det totala antalet banker till 41 (dvs. endast två nya banker).

Vi anser att 39 banker är fullt tillräckligt. Varje kreditupplysning från UC belastar din kreditvärdighet negativt, så en rimlig slutsats är att du bör väga nyttan av ytterligare erbjudanden mot "skadan" som en kreditupplysning orsakar.

Viktor Svensson Viktor Svensson Utvecklingsansvarig, redaktör [email protected]   viktorcvs   Viktor Svensson   Viktor har flera års erfarenhet av automatiserad datainsamling, bland annat från tidigare arbete med en av de större bostadssajterna i Sverige. Viktor studerar för tillfället juridik vid Lunds universitet och har bl.a. arbetat som juridisk rådgivare.