Hur mycket kostar Handelsbanken?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

30 000 kr
12 mån
5.85 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 655,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Handelsbanken och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Handelsbanken jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Handelsbanken erbjuder en ränta på 5,85 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 2 058 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Handelsbanken. Det genomsnittliga betyget är 1,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Handelsbanken har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
595 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
60 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
100 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Låg ränta på Privatlån Direkt
 • Kan ansöka om två olika sorters privatlån beroende på dina förutsättningar
 • Snabbt svar på ansökan för Privatlån Direkt om du redan är kund

Nackdelar

 • Du måste ha konto i Handelsbanken
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Om Handelsbanken

Handelsbanken är en rikstäckande bank som även verkar i länder som Finland, Danmark och Nederländerna. Banken grundades redan 1871 och har nästan 12 000 anställda. Handelsbanken erbjuder olika typer av lån: bolån, bil- och fritidslån samt privatlån. Dessutom erbjuder banken andra typer av tjänster som exempelvis olika bankkonton, kreditkort och pensionsrådgivning. 

Lånevillkor

Hos Handelsbanken kan du ansöka om två olika sorters privatlån: Privatlån Direkt och Privatlån med flexibla villkor. Om du ansöker om Privatlån Direkt så kan du låna mellan 30 000 och 150 000 kronor som ska återbetalas på mellan 365 och 3 650 dagar. Lånet är utan säkerhet och du kan ansöka själv. Räntan är individuell och är från 5,85 procent. Den effektiva räntan är från 6,28 procent. En uppläggningsavgift om 595 kronor tillkommer. 

Om du istället vill ansöka om Privatlån med flexibla villkor så lånar du den summa som du själv behöver och önskar. För denna typ av ansökan kan ni vara flera låntagare och kan även lämna en säkerhet. Banken tillämpar i detta fall individuell räntesättning. Även avgifter sätts individuell och av banken. Båda lånen kan du givetvis lösa i förtid utan extra kostnad. Månadskostnaden är samma summa varje månad. 

Som hos de flesta banker eller kreditinstitut behöver du uppfylla vissa krav för att få låna. Oavsett vilket lån du vill ansöka om behöver du:

 • Vara över 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha en fast årsinkomst på minst 200 000 kronor
 • Lön, pension eller liknande på konto i Handelsbanken

Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar.

Hur du ansöker

Genom att logga in på hemsidan, till exempel genom kortläsare (om du redan är kund hos Handelsbanken) eller via Mobilt BankID, så fyller du i ansökan snabbt och smidigt.

Om du ansöker om Privatlån Direkt så får du snabbt svar inom 24 timmar för dig som är kund. Om du istället ansöker om Privatlån med flexibla villkor, tar ansökan längre tid och du blir kontaktad av ditt lokala bankkontor.

Service & Säkerhet

Handelsbanken är en stor aktör, vilket syns på deras hemsida. Den upplevs seriös och informationsrik. Du kan kontakta dem på flera olika sätt beroende på vad du söker för svar. Bland annat finns teknisk support, kundtjänst för bankärenden och klagomålshantering.

Du kan kontakta dem via formulär på hemsidan, telefon eller e-post dygnet runt. Du kan även chatta med dem som privatperson alla dagar mellan klockan 09.00 och 21.00. På sociala medier svarar kundtjänsten alla dagar mellan klockan 08.00 och 22.00. 

Handelsbanken tar givetvis också din privata säkerhet på allvar som du kan läsa mer om på hemsidan. Du får också bland annat tips på hur du själv kan skydda dig och hur du ska gå tillväga om du blir drabbad.

Sammanfattning

Handelsbanken är en stor aktör som erbjuder två olika sorters privatlån som beror på dig, dina behov och ekonomiska förutsättningar. Du har möjlighet att låna en valfri summa för lånet med flexibla villkor, annars upp till 150 000 kronor. Du måste också uppfylla vissa villkor för att få låna. Ansökan sker via webben men detaljerad information kring utbetalning, svarstid på ansökan med mera saknas på hemsidan.

Vad tycker våra kunder om Handelsbanken?

 • Ingemar
  inget lån trots bostadsrätt

  bra. trevlig personal

  2020-08-14
 • P. G.

  Ingen ränta alls för att spara men dyrt att låna! Var tar mina pengar vägen???

  2018-12-05

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.