Hur mycket kostar Lånekoll?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
3 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lånekoll och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lånekoll jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass Lånekoll erbjuder en ränta på 2,90 - 29,33 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 725 kr
Antal banker
Bra Lånekoll är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 30 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Lånekoll.
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Lånekoll. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Lånekoll har öppet 6 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Upp till 30 låneerbjudanden
 • Få ansökningskrav
 • Lånekalkylator på hemsidan

Nackdelar

 • Otydliga villkor
 • Hämtar UC-upplysning

Om Lånekoll

Låneförmedlaren Lånekoll har en helhetssyn på sina kunders ekonomi. Därför är deras gratistjänst inte begränsad till privatlån som många andra förmedlares tjänster är. De har funnits på marknaden sedan 2014 och sedan dess har de successivt utvecklat möjligheterna att få billiga billån, privatlån, billån och kreditkort från ett tjugotal samarbetsbanker.

Lånekolls ambition är att förbättra kundernas totala lånesituation och målsättningen är att minska räntekostnaderna. De ger varje kund en skräddarsydd lösning. Det här gör de tillsammans med Upplysningscentralen, förkortas UC, och långivarna Collector Bank, SevenDay, Nordnet, Santander, Wasa Kredit, Forex Bank med flera.

Lånevillkor

Lånevillkoren varierar beroende på låneformen, långivaren och låntagaren. Förutom att hela tiden försöka arbeta för en stabilare ekonomi kan du påverka månadskostnaderna för lånet genom att exempelvis välja en rimlig löptid och undvika onödiga avgifter. Många glömmer ofta att ett lån med låg ränta men med avgifter kan bli dyrare än ett lån med högre ränta men utan avgifter. Med jämförelsetjänsten Lånekoll får du de skilda lånevillkoren svart på vitt. Det brukar vara så att ju bättre ekonomiska förutsättningar du har desto billigare lån får du.

Eftersom bara en ansökan görs, tas bara en kreditupplysning. Det här innebär att du får chans att jämföra lån med varandra och behålla din kreditvärdighet. Om du själv hade skickat in förfrågningar till så många banker hade du kreditprövats av varje bank.

Hos Lånekoll kan du som privatperson ansöka om privatlån utan säkerhet på mellan 10 000 och 600 000 kronor. Lånet ska återbetalas på mellan 365 och 7 300 dagar. Du kan också välja att samla krediter och andra lån. Räntan är rörlig och fastställs individuellt beroende på dina ekonomiska förutsättningar som till exempel inkomst, utgifter och kredithistorik. Räntan är mellan 2,90 och 29,33 procent.

För att kunna beviljas ett lån hos Lånekoll måste du vara 18 år eller äldre, folkbokförd i Sverige samt ha en inkomst om minst 10 000 kronor per månad eller 110 000 kronor per år. Även provanställda och pensionärer kan beviljas lån. Du kan också beviljas om du har betalningsanmärkning. Du ökar möjligheter till att beviljas lån om du har en medsökande på lånet.

Om du vill ansöka om bolån via Lånekoll kommer du få en personlig bolånerådgivare som kommer att vara med dig hela vägen. Hur mycket du får låna beror på bostadens värde. Den lägsta bolåneräntan är 0,94 procent och är upp till 7,90 procent. Bindningstiden på räntan varierar från de olika aktörerna och beror bland annat på kontantinsatsen, bostadspriset och lånebeloppet. Banken gör också en bedömning av dig som låntagare utifrån din ekonomiska förutsättningar och de kriterier som banken själva har satt upp. 

Du kan också ansöka om billån. Du kan beviljas upp till 600 000 kronor och återbetalningstiden är maximalt 20 år. Räntan är individuell och är från 2,90 procent. Om du ska låna med bilen som säkerhet krävs oftast att du kan betala 20 procent av bilens värde kontant direkt vid köpet. Amorteringen brukar också motsvara bilens värdeminskning. Du kan också ansöka om ett billån utan säkerhet till exempel om du ska köpa en begagnad bil av en privatperson. Du kommer dock att kunna få bättre lånevillkor och lägre ränta om du ansöker om ett billån med bilen som säkerhet. Hos Lånekoll ställs inget krav på kontantinsats.

Hur du ansöker

Välj först vilket lån du vill ansöka om. Fyll i en ansökan för lånet och skicka in den. Få många olika offerter från Lånekolls olika samarbetsbanker och kreditinstitut. Du kommer att få svar efter 1 minut och majoriteten av svar kommer du att erhålla inom 24 timmar. 

Läs igenom och jämför låneerbjudandena noggrant, och om du vill ha ett av lånen kan du smidigt signera ansökan med BankID. När du har signerat låneavtalet betalas lånet ut inom 1-5 dagar (gäller privatlån), men kan ske så snabbt som inom 18 minuter! 

Du kan givetvis välja att inte teckna något avtal alls. Det är inte bindande förrän du undertecknat ett låneavtal.

Service & Säkerhet

Du kan nå Lånekolls kundtjänst via telefon eller mejl. Du kan också fylla i ett kontaktformulär så kontaktar Lånekolls kundtjänst dig via telefon. Kundtjänsten är öppen mellan klockan 08.30 - 17.30 måndag till torsdag och mellan klockan 08.30 - 16.30 på fredagar. De har tyvärr stängt på helger. 

Den data du lämnar till Lånekoll behandlas på ett korrekt och lagligt sätt, t.e.x. enligt GDPR. Uppgifterna hanteras med sekretess och delas endast med UC och långivarna/bankerna som Lånekoll samarbetar med. Om du vill veta mer om detta kan du kontakta deras dataskyddsombud. Du kan också läsa mer på deras hemsida.

Sammanfattning

Lånekoll är en låneförmedlare med flertalet samarbetsbanker. Till skillnad från många liknande tjänster erbjuder de inte bara privatlån på upp till 600 000 kronor utan även andra sorters lån. Deras kostnadsfria tjänst syftar till att ge dig en allmänt bättre lånesituation med förmånligare lån och lägre månadskostnader. 

Lånevillkoren varierar beroende på låneformen, långivaren och låntagaren. Ansökningsprocessen är smidig och du får snabbt svar från de olika långivarna. Du signerar med hjälp av BankID och utbetalning kan ske inom kort efter en beviljad ansökan.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:30 - 17:30
 • Tisdag 08:30 - 17:30
 • Onsdag 08:30 - 17:30
 • Torsdag 08:30 - 17:30
 • Fredag 08:30 - 16:30
 • Lördag 08:30 - 15:00
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Lånekoll
 • Org.nummer 5569614216
 • Adress Narvavägen 10
 • Postort 115 22 Stockholm
 • Telefon 0770221222
 • E-post kundservice@lanekoll.se

Vad tycker våra kunder om Lånekoll?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.