Hur mycket kostar Instabank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
36 mån
6 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 25,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Instabank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Instabank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Instabank erbjuder en ränta på 6,29 - 20,39 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 573 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Instabank. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Instabank har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
25 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Besked på ansökan inom 24 timmar
 • Kan välja flexibel återbetalning

Nackdelar

 • Krav på minst en inkomst om 150 000 kronor per år (brutto)

Om Instabank

Instabank är en ny och digital bank som har som ambition att försöka göra kundernas relationer till olika banktjänster enklare. Instabank erbjuder privatlån, samla lån, sparkonto samt låneskyddsförsäkring.

Lånevillkor

Hos Instabank kan du ansöka om ett privatlån mellan 10 000 och 600 000 kronor. Du kan välja på två olika sorters privatlån: vanligt eller med flexibel återbetalning. Du kan välja mellan en återbetalningstid på mellan 1 095 och 5 475 dagar med en fast månadskostnad, eller så kan du välja ett flexibelt privatlån som innebär både flexibelt månadsbelopp och därmed också återbetalningstid. Du betalar alltså bara ränta på det belopp du utnyttjar och kan när fakturan kommer endast betala det lägsta beloppet om du så vill. 

Oavsett låneform sker lånet utan krav på säkerhet som till exempel bostad. Du kan välja att betala tillbaka i en snabbare takt och även lösa lånet i förtid utan extra kostnad oavsett låneform. 

På lånet tillkommer uppläggnings- och aviavgifter samt givetvis ränta. Aviseringsavgiften är på 25 kronor per månad och uppläggningsavgiften är på mellan 599 och 1 999 kronor. Utifrån att det inte finns någon säkerhet för lånet är ränta generellt högre än vid andra lån med säkerhet. Räntan bedöms utifrån din totala ekonomi. Den nominella räntan är mellan 5,59 och 23,79.

Du behöver uppfylla vissa specifika krav för att kunna beviljas ett privatlån från Instabank. Du måste:

 • Vara minst 23 år, men din ålder och återbetalningstiden för inte överstiga 75 år för ett privatlån och 65 år vid det flexibla privatlånet. 
 • Ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor (brutto).
 • Ha ett svenskt personnummer och svensk folkbokföringsadress. 
 • Du kan inte ha någon betalningsanmärkning.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om lån via hemsidan. Du fyller i bland annat önskat lånebelopp och information i ett formulär. Instabank gör sedan en bedömning enligt en kreditmall och den information du lämnat i din ansökan, samt vissa offentliga upplysningar. Det tas även en kreditupplysning. De bedömer bland annat lån, betalningsanmärkningar och nettoinkomst. Du får svar på din ansökan i vissa fall omgående, och i andra fall senare, dock inom 24 timmar.

Du får sedan ett låneerbjudande via e-post. Du behöver därefter identifiera dig genom BankID, uppge eventuella betalningsuppgifter som gäller om du vill samla dina lån, samt signera avtalet. Ibland kan det krävas att du skickar in den senaste lönespecifikationen.

Ett beviljat lån utbetalas efter signeringen och finns tillhanda på ditt bankkonto inom 1-3 bankdagar. Om du valt det flexibla privatlånet får du ett eget konto i internetbanken som du får tillgång till efter din signering av låneavtalet.

Service & Säkerhet

På hemsidan finns svar på vanligt förekommande frågor. Om du inte får svar där har du möjlighet att mejla eller ringa Instabank. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 08.00 och 16.00.

På hemsidan kan du läsa mer om villkor och personuppgifter.

Sammanfattning

Hos Instabank ansöker du om privatlån på mellan 10 000 och 600 000 kronor. Du kan välja på två olika sorters privatlån: vanligt eller med flexibel återbetalning. Räntan bedöms utifrån din totala ekonomi, och är generellt högre än lån med säkerhet. Du behöver uppfylla vissa specifika krav för att kunna beviljas ett privatlån från Instabank.

Du ansöker smidigt direkt på Instabanks hemsida, och får svar ibland omgående, dock senast inom 24 timmar. Signering av avtalet sker genom BankID och du har pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 16:00
 • Tisdag 08:00 - 16:00
 • Onsdag 08:00 - 16:00
 • Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 16:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn INSTABANK ASA
 • Org.nummer 816914582
 • Adress Drammensveien 175
 • Postort 0107 Oslo
 • Telefon 0108848338
 • E-post kundcenter@instabank.se

Vad tycker våra kunder om Instabank?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.