Hur mycket kostar Fellow Finance?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
3 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 499,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Fellow Finance och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Fellow Finance jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Bra Fellow Finance erbjuder en ränta på 2,95 - 19,99 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 237 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Fellow Finance. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Fellow Finance har öppet 3 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
499 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
0 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du kan ansöka om höjning av ditt lån var tredje månad, få en betalningsfri månad eller senarelägga förfallodagen

Nackdelar

 • BankID krävs
 • Du får inte ha någon betalningsanmärkning

Om Fellow Finance

Fellow Finance grundades 2013 och är en crowdfunding- och P2P-lånetjänst. Det innebär att privatpersoner och företag kan finna finansiering för sina behov samtidigt som investerare kan erhålla intäkter i form av ränta på lånen. Fellow Finance Abp är noterat på Nasdaq First North Finland och har en licens från Finansinspektionen i Sverige. Visionen för företaget är att bli den ledande finansiella tjänsten för crowdfunding i Europa mellan företag och människor.

Lånevillkor

Hos Fellow Finance kan du som privatperson ansöka om lån för olika ändamål, som till exempel samla dina lån, när du behöver göra större inköp eller om det uppstår oväntade utgifter i vardagen. På hemsidan sammanförs låntagare, alltså privatpersoner som behöver låna, med investerare som har möjligheten att låna ut pengar. Det är dock Fellow Finance som skapar låneavtalet, sköter utbetalningen av beviljat lån samt all administration som rör lånet. 

Du kan ansöka om lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor, som ska avbetalas på mellan 365 och 3 650 dagar. Lånet avbetalas varje månad och har en månadsavgift från 200 kronor beroende på lånebelopp och återbetalningstid. På hemsidan hittar du en enkel lånekalkylator där du kan se vilken ungefärlig månadskostnad du kommer att få. 

Den årliga räntan är fast och ligger mellan 2,95 och 19,99 procent. Räntan baseras på lånebelopp och löptid samt utifrån en kreditbedömning som Fellow Finance gör. Du bestämmer själv vilken ränta du är villig att betala.

Om du får ett erbjudande där du anser att räntan är för hög har du möjlighet att vänta upp till två veckor på nya erbjudanden. Räntan är individuell och det är först när du fyller i en ansökan och erhåller erbjudanden som du får veta exakt vilken ränta du kommer att betala.

Du behöver inte lämna någon säkerhet eller garanti för att kunna beviljas ett lån hos Fellow Finance. Du kan lösa lånet i förtid utan extra kostnad och du har även möjlighet till betalningsfri månad, höjning av lånet var tredje månad (förutsatt att du följt vissa villkor) samt att du kan senarelägga fakturans förfallodag med två veckor. Förutom ränta och amortering tillkommer en uppläggningsavgift om 499 kronor samt en månadsavgift för kontoförvaltning.

För att kunna beviljas ett lån hos Fellow Finance behöver du uppfylla vissa villkor. Du behöver:

 • Vara mellan 20 och 75 år.
 • Vara bosatt i Sverige.
 • Ha ett svenskt bankkonto samt BankID.
 • Uppvisa underlag på din betalningsförmåga och din regelbundna inkomst, till exempel i form av lönespecifikation. 
 • Du får inte ha någon betalningsanmärkning.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt på hemsidan där du också smidigt kan ladda upp de bilagor som du kan behöva som till exempel lönespecifikation. Ansökan är inte bindande. Du kommer omgående erhålla ett låneerbjudande som du har möjlighet att antingen acceptera eller neka. Om du accepterar erbjudandet, kommer utbetalning ska samma arbetsdag (vardagar klockan 09-17). Om du vill ha lånet utbetalt extra snabbt kan du kontakta kundtjänst för att få möjligheten att din ansökan ska behandlas på ett snabbare sätt.

Service & Säkerhet

För att komma i kontakt med Fellow Finance och deras kundtjänst, kan du lämna en kontaktförfrågan och de kommer då att kontakta dig senast nästa arbetsdag, antingen via telefon eller e-post. Du kan även ringa dem direkt eller mejla dem under deras öppettider på vardagar mellan klockan 08.00 och 16.00. 

Fellow Finance beskriver själva på sin hemsida att de har gjort rejäla investeringar i säkerheten så att kunden kan känna en trygghet över att den personliga informationen är trygg och konfidentiell. På hemsidan kan du även läsa mer om dataskyddspolicy, intressekonfliktspolicy och annan relevant information.

Sammanfattning

Hos Fellow Finance kan du ansöka om privatlån på upp till 500 000 kronor som har en löptid på max 3 650 dagar. Räntan är fast och individuell och är mellan 2,95 och 19,99 procent beroende på olika faktorer.

Lånet är utan säkerhet. Du kan lösa det i förtid, skjuta fram förfallodatum, höja lånet samt få betalningsfri månad. Det tillkommer avgifter på lånekostnaden. Som med de flesta andra lån, behöver du uppfylla vissa villkor för att kunna beviljas ett lån. Utbetalning kan ske samma dag.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 16:00
 • Tisdag 0 -
 • Onsdag 08:00 - 16:00
 • Torsdag 0 -
 • Fredag 08:00 - 16:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Fellow Finance Abp
 • Org.nummer 25687822
 • Adress Båtsmansgatan 4
 • Postort 00150 Helsingfors
 • Telefon 0850165540
 • E-post kundtjanst@fellowfinance.se

Vad tycker våra kunder om Fellow Finance?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.