Hur mycket kostar Ordna Bolån?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Ordna Bolån och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Ordna Bolån jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Bra Ordna Bolån erbjuder en ränta på 4,95 - 19,90 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 238 kr
Antal banker
Lika bra Ordna Bolån är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 18 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Ordna Bolån.
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Ordna Bolån. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Ordna Bolån har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Kostnadsfri tjänst
 • Accepterar många ansökningar
 • Möjligt att ansöka om höga lånebelopp

Nackdelar

 • Utbetalning tar oftast några dagar
 • Kundtjänst stängd på helger

Om Ordna Bolån

Ordna Bolån är en internettjänst som sedan 2012 kostnadsfritt jämfört lån för privatpersoner. Du kan ansöka och få svar från flera långivare trots att bara en kreditupplysning görs. Utan någon kostnad kan du också få hjälp med att samla dina nuvarande lån och krediter.

Fokus är att kunderna på ett smidigt och enkelt sätt ska kunna bestämma vilka villkor de vill ha för sitt lån. Det gör att du själv slipper jämföra vilken bank som passar dina önskemål bäst utan istället snabbt kan bli presenterad med passande erbjudanden.

Ordna Bolån ska enligt dem själva förknippas med ledord som ansvarsfull rådgivning vid lån och personlig approach. De beskriver själva att de värdesätter transparens och ärlighet gentemot sina kunder, att de respekterar spelreglerna som är till fördel för kunderna och deras ekonomi samt oberoende och långsiktighet.

Lånevillkor

Hos Ordna Bolån kan du som privatperson ansöka om privatlån. Det finns ett stort spann av olika lånebelopp att välja mellan, allt från 10 000 till 600 000 kronor. Även lånetiderna är mycket flexibla och varierar mellan 1 och 18 år. Detta gör att du som kund kan anpassa lånet så det passar dina önskemål. Du kan givetvis lösa lånet i förtid. Ingen uppläggnings- eller aviavgift tillkommer. 

Räntan kan vara låg men beror bland annat på din bedömda betalningsförmåga och långivarnas villkor. Räntan fastställs individuellt av de olika långivarna och är även rörlig. Den effektiva räntan varierar mellan 2,95 och 19,90 procent. Om du till exempel lånar 150 000 kronor på 12 år får du en månadskostnad om 1 425 kronor, vilket blir totalt 205 200 kronor. Den nominella årsräntan är då 5,37 procent och den effektiva årsräntan är 5,5 procent. 

För att kunna beviljas lån måste du uppfylla vissa grundkrav. Det kan dock tillkomma andra och hårdare krav beroende på långivare. Du måste:

 • Vara 20 år eller äldre men måste dock ha betalat av lånet innan du blir 79 år. 
 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor.
 • Ha en anställning (fast, prov, extra, tim eller annan form) eller vara förtidspensionär/pensionär.

Du kan inte låna om du har eller haft en skuld hos Kronofogden de senaste 6 månaderna. Dock kan du låna med betalningsanmärkningar förutsatt att de är minst 6 månader gamla. Du har en ökad möjlighet att din låneansökan beviljad om du har en medsökande. Endast en kreditupplysning via UC görs trots att du kan få flera låneerbjudanden.

Hur du ansöker

 1. Ansökan sker via Ordna Bolåns hemsida utan kostnad. Du börjar med att fylla i lånebelopp och löptid. Direkt kan du då se en uppskattning på vad lånet kan komma att kosta. Eftersom de lån du erbjuds är baserade på bland annat din betalningsförmåga kan dock kostnaden självklart variera. När du hittat den lösning som verkar passa dig bäst skriver du in personuppgifter och eventuell medsökande. Sen kan du skicka in din ansökan.
 2. Ordna bolån går igenom din ansökan där de bland annat tar en kreditupplysning via UC. De återkommer sedan med förslag från långivare som passar in på dina villkor. Förutsättningen är att du uppfyller grundkraven. Du kommer att få svar inom allt från några minuter upp till 24 timmar så välj inte första bästa som svarar. Du kan också följa budgivningen på Mina Sidor.
 3. Om något av alternativen passar dig bra kan du snabbt och smidigt acceptera erbjudandet. Omn du har svårt att välja kan du kontakta Ordna Bolåns rådgivare som kan guida dig genom processen.
 4. Signera skuldebrevet som kommer till dig. Hos vissa långivare kan du signera med hjälp av BankID.
 5. Pengarna betalas sedan ut inom cirka 1-3 bankdagar.

Ordna Bolåns tjänst för ansökan är kostnadsfri att använda.

Service & Säkerhet

Du kan nå Ordna Bolån via mejl eller telefon. Du kan också kontakta kundtjänsten genom att fylla i ett formulär på hemsidan. Kundtjänsten har öppet måndag till torsdag mellan klockan 09.00 och 18.00 och på fredagar mellan klockan 09.00 och 15.30. De har lunchstängt mellan klockan 12.00 och 13.00. De erbjuder även en information hemsida där du kan finna svar på vanligt ställda frågor.

Ordna Bolån följer bland annat dataskyddsförordningen GDPR så att du som kund kan känna dig trygg när du lämnar ut dina uppgifter. Du kan också läsa mer om deras policy på hemsidan.

Sammanfattning

Ordna Bolån är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån. Endast en kreditupplysning görs oavsett hur många erbjudanden du får. Du presenteras med de låneerbjudanden som passar bäst in på dina önskemål och kan i lugn och ro välja det bästa.

Du har stor valfrihet beträffande lånebelopp och lånetid där du som mest kan låna 600 000 kronor på maximalt 6 570 dagar. Räntan är rörlig och fastställs individuellt beroende på olika faktorer. För att kunna beviljas behöver du uppfylla vissa krav som till exempel krav på en årsinkomst om minst 100 000 kronor. 

Ansökan görs enkelt på hemsidan och du kommer att få alla svar inom 24 timmar. Du kan även följa budgivningen live. Oftast kan du signera låneavtalet med BankID och det tar sedan cirka 1-3 bankdagar innan du har pengarna på ditt konto.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 18:00
 • Tisdag 08:00 - 18:00
 • Onsdag 08:00 - 18:00
 • Torsdag 08:00 - 18:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Ordna AB
 • Org.nummer 556962-9404
 • Adress Vasagatan 28
 • Postort 111 20 Stockholm
 • Telefon 020-25 26 26
 • E-post info@ordnabolan.se

Vad tycker våra kunder om Ordna Bolån?

  Skriv ett omdöme

  Simon Klaesson
  Simon Klaesson

  - Innehållsansvarig

  Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.