Lånen.se

Om oss

Lånen.se:s syfte är att jämföra lån på ett enkelt och opartiskt sätt så att du som konsument ska kunna fatta bra beslut när du väljer att låna.

Teamet

Jakob Thorselius Jakob Thorselius
Jakob har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling på ideella föreningar såsom Mattecentrum och Kodcentrum. Där barn och unga får gratis hjälp med matematik och programmering. Grundläggande kunskaper inom matematik är enligt Jakob en bärande grund för att kunna fatta bra beslut när man ska låna pengar.


Viktor Svensson Viktor Svensson
Viktor har flera års erfarenhet av automatiserad datainsamling. Han har tidigare arbetat på en av de större bostadssajterna i Sverige och studerar även juridik vid Lunds universitet. Viktor brinner för att göra de juridiska aspekterna av privatekonomi mer lättillgängliga och begripliga.


Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen
Kajsa är vår egen faktagranskare som ansvarar för att de uppgifter vi presenterar på Lånen.se är aktuella. Hon har god kännedom om den svenska lånmarknaden och ser till att våra användare uppdateras när någonting händer.

Vanliga frågor

Finns alla långivare med i jämförelsen?

Vår utgångspunkt är enkel: alla långivare ska finnas med i jämförelsen på Lånen.se, oavsett om de erbjuder oss provision eller inte. Upptäcker du att en långivare saknas är vi evigt tacksamma om du meddelar oss på [email protected]

Varför avviker den effektiva räntan som ni presenterar från den som finns på långivarens hemsida?

Vi gör en egen beräkning av den effektiva räntan baserat på den information som våra robotar har hämtat automatiskt från långivarens hemsida. Beräkningsmetoden kan avvika från den som långivaren tillämpar. För att kunna göra en rättvis jämförelse av samtliga lån har vi valt att konsekvent tillämpa samma beräkningsmetod, oavsett hur långivaren själv väljer att göra.

Hur ofta kontrollerar ni att långivarnas villkor är aktuella?

Informationen på Lånen.se uppdateras automatiskt flera gånger per dygn.

Företagsuppgifter

Veloxia AB (559038-4052)
Tideliusgatan 54
118 69 Stockholm

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att maila oss på [email protected].

Villkor

Lånen.se är en jämförelsetjänst för lån, krediter och andra typer av finansiering av konsumtion. Lånen.se är inte en långivare eller låneförmedlare utan genomgör endast en statistisk jämförelse av det utbud som finns på marknaden. Inga avtal tecknas således med Veloxia AB. De priser och villkor som visas på Lånen.se hämtas från långivarnas hemsidor. Vårt mål är givetvis att all information på hemsidan ska vara korrekt, men ibland kan de villkor som visas på Lånen.se avvika från de som långivarna visar på sina hemsidor. I dessa fall är det långivarnas presenterade villkor som gäller vid ingående av avtal.

Beräkningen av effektiv ränta som visas på Lånen.se görs av våra egna beräkningsprogram och kan avvika från den som visas på långivarnas hemsidor. Presentationen av effektiv ränta hos en långivare på Lånen.se ska således endast jämföras mot den effektiva räntan på andra långivarpresentationer, och inte mot den effektiva räntan som långivarna själva presenterar på sina hemsidor.