Lånen.se

Om oss

Vad är Lånen.se?

Lånen.se är en jämförelsetjänst för lån där du kan jämföra samtliga svenska bankers villkor mot varandra. Du får även tillgång till våra opartiska recensioner, tillsammans med utlåtanden från tidigare kunder. Lånen.se drivs av Veloxia som har specialiserat sig på jämförelsetjänster för konsumenter. Förutom lån jämför Veloxia bland annat försäkringar och kreditkort.


Teamet

Jakob Thorselius Marknadsansvarig, redaktör [email protected]   JThorselius   Jakob Thorselius Jakob har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling på ideella föreningar såsom Mattecentrum och Kodcentrum där barn och unga får gratis hjälp med matematik och programmering. Grundläggande kunskaper inom matematik är enligt Jakob en bärande grund för att kunna fatta bra beslut när man ska låna pengar.

Artiklar av Jakob Thorselius
Risicum och Lånbutiken ändrar sina produkter 2018-08-30
Anyfin skapar nya förutsättningar på lånemarknaden 2018-08-27
Snabblånen försvinner och målet är nått – i alla fall i ett år 2018-08-15


Viktor Svensson Utvecklingsansvarig, redaktör [email protected]   viktorcvs   Viktor Svensson Viktor har flera års erfarenhet av automatiserad datainsamling. Han har tidigare arbetat på en av de större bostadssajterna i Sverige. Viktor studerar för tillfället juridik vid Lunds universitet och har arbetat ideellt som juridisk rådgivare på Lawline. Viktor brinner för att göra de juridiska aspekterna av privatekonomi mer lättillgängliga och begripliga.

Artiklar av Viktor Svensson
Bästa låneförmedlaren 2018 2018-11-17
Mer detaljerad jämförelse av låneförmedlare 2018-11-16
Ingen förbättring av smslånen efter nya lagen 2018-09-02


Kajsa Amnehagen Datakvalitetsansvarig, redaktör [email protected] Kajsa är vår egen faktagranskare som ansvarar för att de uppgifter vi presenterar på Lånen.se är aktuella. Hon har god kännedom om den svenska lånemarknaden och ser till att våra användare uppdateras när någonting händer.

Artiklar av Kajsa Amnehagen
Krönika: Så sänkte jag räntan med 37% ! 2018-10-02
Flera kreditgivare överger smslån för kontokrediter 2018-07-16

Vanliga frågor

Finns alla långivare med i jämförelsen?

Vår utgångspunkt är enkel: alla långivare ska finnas med i jämförelsen på Lånen.se, oavsett om de erbjuder oss provision eller inte. Upptäcker du att en långivare saknas är vi evigt tacksamma om du meddelar oss på [email protected]

Varför avviker den effektiva räntan som ni presenterar från den som finns på långivarens hemsida?

Vi gör en egen beräkning av den effektiva räntan baserat på den information som våra robotar har hämtat automatiskt från långivarens hemsida. Beräkningsmetoden kan avvika från den som långivaren tillämpar. För att kunna göra en rättvis jämförelse av samtliga lån har vi valt att konsekvent tillämpa samma beräkningsmetod, oavsett hur långivaren själv väljer att göra.

Hur ofta kontrollerar ni att långivarnas villkor är aktuella?

Informationen på Lånen.se uppdateras automatiskt flera gånger per dygn. Vi kontrollerar även villkoren manuellt med jämna mellanrum.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten? Eller vill du synas på Lånen.se? Då är du välkommen att ringa eller maila. Vi finns tillgängliga för att besvara dina frågor vardagar 08:00 – 20:00 och helger 10:00 – 15:00.

E-postadress:
[email protected]
Telefonnummer:
08 – 520 275 95

Skapa ett supportärende

Ditt namn:
E-postadress:
Telefonnummer:
(Frivilligt)
Berätta om ditt ärende:


Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Veloxia AB
Org.nummer:
559038-4052
Adress:
Tideliusgatan 54, Stockholm

Villkor

Lånen.se är en jämförelsetjänst för lån, krediter och andra typer av finansiering av konsumtion. Lånen.se är inte en långivare eller låneförmedlare utan genomgör endast en statistisk jämförelse av det utbud som finns på marknaden. Inga avtal tecknas således med Veloxia AB. De priser och villkor som visas på Lånen.se hämtas från långivarnas hemsidor. Vårt mål är givetvis att all information på hemsidan ska vara korrekt, men ibland kan de villkor som visas på Lånen.se avvika från de som långivarna visar på sina hemsidor. I dessa fall är det långivarnas presenterade villkor som gäller vid ingående av avtal.

Beräkningen av effektiv ränta som visas på Lånen.se görs av våra egna beräkningsprogram och kan avvika från den som visas på långivarnas hemsidor. Presentationen av effektiv ränta hos en långivare på Lånen.se ska således endast jämföras mot den effektiva räntan på andra långivarpresentationer, och inte mot den effektiva räntan som långivarna själva presenterar på sina hemsidor.