Fördelar

 • Lån upp till 10 Mkr
 • Flera erbjudanden på en ansökan

Nackdelar

 • Relativt hårda krav

Om Ponture

Ponture AB är ett Sverigebaserat bolag som består av olika entreprenörer med över 30 års erfarenhet inom området. Ponture är en låneförmedlare av företagstjänster som företagslån, factoring och leasing. Målet är att få företagare att växa och att hitta de bästa tjänsterna för kundens företag.

Lånevillkor

Hos Ponture kan du ansöka om företagslån i 3 olika former: mikrolån, makrolån samt tillväxtlån. Du skickar en låneförfrågan till Ponture som sedan försöker matcha ditt behov med den rätta långivaren. I dagsläget har de över 20 långivare. Du har också möjlighet att få rådgivning kring företagets ekonomi av Ponture. 

Varje ansökan om lån bedöms individuellt. Priserna varierar därför, men räntorna är vanligtvis mellan 6,00 och 20,00 procent. Det kan tillkomma andra kostnader när du lånar, men detta kommer tydligt att visas i varje offert. Ponture tar inte ut någon avgift vid ansökan om företagslån. 

Mikrolån

Du kan beviljas mellan 10 000 och 500 000 kronor med en ränta från 6,00 procent. Du amorterar på ett flexibelt sätt i upp till 36 månader. Lånet passar för små och medelstora svenskregistrerade företag som är i behov av pengar för att investera i en mindre skala. Med ansökan behöver du redovisa företagets resultatrapport och balansräkning för de senaste 12 månaderna. Det behöver också finnas minst 1 borgensman

Makrolån

Du kan beviljas en summa mellan 500 000 och 10 000 000 kronor. Räntan är från 6,00 procent och amorteringen sker även här på upp till 36 månader. Detta lån riktar sig mot de svenskregistrerade företag som har behov av att låna pengar till större affärskostnader, till exempel för att förbättra kapitalet. Med ansökan behöver företagets resultatrapport och balansräkning för de senaste 12 månaderna inkomma. Det behövs också finnas 2 borgensmän med minst 2 års taxerad inkomst för att kunna beviljas lånet

Tillväxtlån

Du kan beviljas en summa på upp till 300 000 kronor med en ränta mellan 6,00 och 25,00 procent. Återbetalningen är flexibel. Detta lån riktar sig till företag som vill få en ökad tillväxt och kan passa för investering i marknadsföring, inköp av maskiner eller hyra av ny lokal. När du ansöker om detta lån behöver du inkomma med en affärsplan, marknadsföringsplan, resultatrapporten samt balansräkningen för de senaste 12 månaderna samt 2 borgensmän med minst 2 års taxerad inkomst.

Hur du ansöker

Du ansöker om företagslån direkt på hemsidan genom följande steg:

 1. Du fyller i ett formulär där du bland annat fyller i önskad lånesumma och lånetid. 
 2. Du kommer sedan att bli kontaktad av en finanskonsult hos Ponture där ni tillsammans går igenom behoven hos ditt företag eller direkt få erbjudanden från de olika långivarna
 3. Ponture matchar sedan behovet mot deras nätverk, och du kommer att få erbjudanden och offerter från olika banker och kreditinstitut. Du får svar inom 24 timmar.
 4. Du väljer sedan i lugn och ro vilken offert som passar företaget bäst. 
 5. Utbetalning av beviljat lån sker inom 24-48 timmar. 

Att ansöka om lån hos Ponture är kostnadsfritt och inte bindande.

Service & Säkerhet

Du har möjlighet att ringa eller chatta med Ponture vid frågor. Du har också möjlighet att direkt på hemsidan fylla i ett formulär för att bli kontaktad av en finanskonsult inom kort. I chatten står det att Ponture kommer att återkoppla på vardagar mellan klockan 09.00 och 17.00. 

På hemsidan finner du enkelt användarvillkor, dock på engelska, där du kan läsa mer om hur de hanterar dina personuppgifter med mera.

Sammanfattning

Hos Ponture kan du ansöka om företagslån upp till 10 000 000 kronor beroende på vilken form av lån som passar ditt företag bäst. Du ansöker enkelt direkt på hemsidan och blir sedan kontaktad av Ponture eller direkt får erbjudanden från över 20 olika långivare. Dessa kan du i lugn och ro välja mellan och utbetalning sker inom kort efter du beviljats lånet.

Öppettider Stängt

 • Måndag -
 • Tisdag -
 • Onsdag -
 • Torsdag -
 • Fredag -
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Ponture AB
 • Org.nummer 5590253471
 • Adress Norrsken House - Box 54
 • Postort 113 56 Stockholm
 • Telefon 0101292920
 • E-post contact@ponture.com

Vad tycker våra kunder om Ponture?

  Skriv ett omdöme