Fördelar

 • Du kan ansöka om två sorters företagslån beroende på lånesumma

Nackdelar

 • Information kring ränta och avgifter för Företagslånet saknas

Om Aros Kapital

Aros Kapital grundades 2004 och fokuserar sig finansiering för små och medelstora företag. De har givetvis tillstånd från Finansinspektionen och omfattas av Riksgäldens insättningsgaranti. Aros Kapital beskriver sig själva som snabbare, enklare och flexiblare än traditionella banker.

Lånevillkor

Hos Aros Kapital kan du ansöka om tre olika sorters företagslån: Stora Företagslånet, Företagslån Direkt eller Företagslån Direkt med EU-stöd. Du har möjlighet att göra extra amorteringar och/eller lösa lånet i förtid utan extra kostnad. För Stora Företagslånet finns ingen beloppsbegränsning utan Aros Kapital gör en individuell bedömning av låneansökan.

Eftersom de eftersträvar sunda riskbilder och långvariga relationer, så erbjuder de endast lån om de gör bedömningen att du som låntagare kan betala både amortering och ränta. De skriver dock på hemsidan att lånet är till för dig som vill låna 1-50 miljoner kronor. På detta lån har du möjlighet till 20 års amortering.

Räntan fastställs individuellt efter  en kreditbedömning. Du kan välja på fast/bunden eller rörlig ränta. Företagslånet kan passa dig som till exempel behöver ha orderfinansiering eller ska göra nyanställningar. Säkerhet i form av borgen, företagsinteckning och/eller fastighetspant krävs.

Företagslån Direkt

För Företagslån Direkt kan du ansöka upp till 1 000 000 kronor och detta lån passar dig som önskar låna en mindre summa på ett snabbare sätt än vid Stora Företagslånet. Lånet återbetalas på mellan 12 och 60 månader.

Du måste uppfylla vissa grundkrav för att kunna få låna. Företaget behöver vara en enskild firma eller aktiebolag, kräver ett borgensåtagande och det måste finnas minst ett fastställt och registrerat bokslut.

En uppläggningsavgift om 995 kronor tillkommer för lån upp till 600 000 kronor, i annat fall 2 procent av lånebeloppet för lån över 600 000 kronor.

Företagslån Direkt med EU-stöd

För Företagslån Direkt med EU-stöd kan du som småföretagare låna upp till 550 000 kronor med EU-stöd vilket innebär att villkoren för dig blir mer fördelaktiga i form av lägre ränta (minst 2 procent ränterabatt) och ett begränsat borgensåtagande (20 procent av lånebeloppet).

Återbetalning ska göras på mellan 24 och 60 månader. Kraven för att kunna beviljas ett lån är att företaget är ett aktiebolag med maximalt 9 anställda, har max 20 miljoner kronor i omsättning och max 20 miljoner kronor i totala tillgångar. Det måste också finnas minst ett fastställt och registrerat bokslut.

Kreditupplysning via UC görs vid ansökan oavsett lånetyp.

Hur du ansöker

Om du vill ansöka om Stora Företagslånet behöver du skicka in din ansökan (information om bolaget, säkerhet/er som kan lämnas, eventuella bokföringsrapporter och aktuell balansräkning). Du får sedan besked och utbetalning inom 1-2 veckor. Efter du fått lånebeskedet kan du själv välja att gå vidare eller ej.

Om du däremot vill ansöka om Företagslån Direkt kan du göra detta via dator, mobil eller surfplatta. Det hela går till på följande sätt:

 1. Du börjar med att ange det önskade lånebeloppet, personnummer samt att du identifierar dig med Mobilt BankID.
 2. I nästa steg väljer du det bolag som du vill ansöka för.
 3. I det tredje steget väljer du om du vill ansöka med eller utan borgen, du väljer firmatecknare samt huvudman/män och ägarförhållanden i företaget. Du behöver också ange kontoinformation, ladda upp kontobevis samt ange företagets syfte.
 4. Efter detta skickar du in din ansökan och får ett besked direkt.
 5. Om din låneansökan beviljas får du tillgång till pengarna inom 1-2 bankdagar efter godkänt lån.

För Företagslån Direkt med EU-stöd ansöker du också via hemsidan. Du svarar på frågor och legitimerar dig med BankID. Du får sedan besked direkt. Efter lånet är godkänt och du har signerat med BankID betalas pengarna ut och du har dem därmed på kontot inom 1-2 bankdagar.

Service & Säkerhet

Du kan nå kundtjänsten via telefon eller mejl. De har öppet på vardagar mellan klockan 09.00 och 12.00 samt mellan 13.00 och 16.00.

På hemsidan beskriver Aros Kapital tydligt om hur de bland annat hanterar dina personuppgifter och att de behandlas i enlighet med Dataskyddsförordningen så att du som kund ska känna dig trygg.

Sammanfattning

Hos Aros Kapital kan du ansöka om tre olika sorters företagslån: Stora Företagslånet, Företagslån Direkt eller Företagslån Direkt med EU-stöd. Lånebeloppet, återbetalningstid och andra villkor beror på vilket lån du väljer. Det är även olika sorters krav som behöver uppfyllas.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 16:00
 • Tisdag 09:00 - 16:00
 • Onsdag 09:00 - 16:00
 • Torsdag 09:00 - 16:00
 • Fredag 09:00 - 16:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Aros Kapital AB
 • Org.nummer 5566693130
 • Adress Johan på Gårdas Gata 5A
 • Postort 412 50 Göteborg
 • Telefon 031 83 36 70
 • E-post info@aroskapital.se

Vad tycker våra kunder om Aros Kapital?

  Skriv ett omdöme