Privatlån var bara början... Efter att erbjudit privatlån i två år siktar Bynk nu framåt för att ta marknadsandelar inom lån- och kreditsegmentet. På lång sikt kan de till och med konkurrera med storbankerna kring bolån och transaktionskonton.

Bynk förknippas av de allra flesta med deras flexibla privatlån som hanteras via en app. De lanserade mobilbanken i april 2017 och växte sedan oväntat fort gällande antal kunder och förmedlade lån. Uppenbarligen fanns en efterfrågan på mer flexibla lån än vad som tidigare erbjudits på marknaden. Men Bynk nöjer sig inte där. Privatlån är bara första steget till att på alvar utmana storbankerna både gällande bolån, transaktionskonton och kort.

I en intervju till Breakit säger Bynks VD, Emil Hansson, att verksamheten succesivt kommer byggas ut för att på lång sikt kunna konkurrera med storbankerna. Ett steg i den riktningen är att de exempelvis redan har betal-checkout för varor som köps på Blocket. Detta exempelvis via Blocketpaketet. Utöver det har de även en kontokredit. Även kortlösning är på gång.

”Inom kort kommer vi också med ett eget kort där vi inte kommer att ta ut någon årsavgift”

Med kort, privatlån och betalningslösningar har alltså Bynk tagit steget från att enbart erbjuda privatlån till att bli en bredare kreditgivare gällande antalet tjänster. Men för att kunna konkurrera med storbankerna krävs även att de tar sig in på bolånemarknaden samt erbjuder smidiga transaktionskonton.

Emil Hansson vill inte kommentera hur långt de eventuellt kommit i dessa planer men säger till Breakit att både bolån och transaktionskonton är tjänster som de ”skulle kunna erbjuda i framtiden”.

Bynkpoäng under utveckling

Även om privatlån är den tjänst som är mest utvecklad så sker även förändringar och utvecklingen inom denna tjänst. I mars lanserades ”Bynka Fritt” vilket innebär att man kan låna pengar i 14 dagar utan att behöva betala varken ränta eller avgift.

Redan från början var de även tydliga med att alla kunder skulle få Bynkpoäng på olika sätt. Däremot har de inte lanserat konceptet helt då det på hemsidan står att Bynkpoäng är ”något som vi just nu jobbar febrilt med för att kunna erbjuda alla våra kunder”

Exakt vad man ska kunna göra med sina poäng är inte heller klart. Men det är i alla fall klart att poängen ska kunna användas för att betala av en del på lånet. Kanske kan bynkpoängen även användas till andra tjänster från Bynk när de lanserar betalkort och ytterligare banktjänster.

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Om författaren

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.