Lånen.se
Nystart Finans
Till ansökan

Nystart Finans

Nystart Finans

(4,0)

Till ansökan
Tips! Genom att skicka din ansökan till Advisa kan du få offerter från Nystart Finans och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 20 000 – 500 000 kr
Ränta: 9,90 – 26,00 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 18 – 122 år
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Nej
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 22 000 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.2 av 10 (834 omdömen)

Betalningsanm. OK

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-23. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Nystart Finans?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Nystart Finans och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Nystart Finans jämfört med konkurrenterna?Kostnad Nystart Finans kan som lägst erbjuda en ränta på 9,90 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 10 047 kr. I betyget har hänsyn tagits till att Nystart Finans accepterar betalningsanmärkningar.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 208 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 221 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Nystart Finans använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Nystart Finans. För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 22 000 kr. Nystart Finans accepterar låntagare som är 18 år eller äldre. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Nystart Finans har öppet i genomsnitt 10 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 5 omdömen från låntagare hos Nystart Finans. Vi har även tagit hänsyn till att Nystart Finans har 9.2 av 10 i betyg från 834 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Nystart Finans.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 995 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 35 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 125 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du kan låna även om du har en eller flera betalningsanmärkningar
 • Du får löpande ekonomisk rådgivning

Nackdelar

 • Om du lånar pengar är kravet att du ska lösa krediter och andra lån

Om Nystart Finans

Nystart Finans är ett svenskt finansbolag som erbjuder samlingslån utan säkerhet. Det drivs av entreprenörer, finansiärer och kreditspecialister som har stor erfarenhet. Bolaget menar själva att de ser långsiktigt på sitt förhållande till sina kunder. Nystart Finans står givetvis under Finansinspektionens tillsyn.

Lånevillkor

Hos Nystart Finans kan du ansöka om ett nystartlån, vilket är ett lån utan säkerhet. Du kan låna en valfri summa mellan 20 000 och 500 000 kronor, vilka ska återbetalas på mellan 365 och 5 475 dagar. På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator som hjälper dig att beräkna månadskostnaden och hur mycket ränta du får betala. Månadskostnaden är densamma varje månad och dras via autogiro. Givetvis har du möjlighet att göra extra inbetalningar under tiden du återbetalar. Uppläggningsavgiften på ett nytt lån är 995 kronor.

Du kan också teckna en låneskyddsförsäkring. Det innebär att om något oförutsett händer, till exempel olycksfall, sjukdom eller arbetslöshet, träder låneskyddet in och betalar månadskostnaden i 12 månader.

Bedömningen som Nystart Finans gör baseras på flera olika faktorer. De tar till skillnad från många andra långivare, inte så stor hänsyn till om du har betalningsanmärkningar eller många förfrågningar i din kreditupplysning som annars kan sänka din kreditvärdighet. Innan du erbjuds att få låna pengar från Nystart Finans går de tillsammans med dig igenom din personliga ekonomi, din återbetalningsförmåga och din kreditvärdighet.

Räntan är rörlig och fastställs individuellt. Räntan är i dagsläget mellan 9,90 och 26,00 procent och den högsta effektiva räntan är 28,9 procent. Nystart Finans erbjuder till och med ett belöningssystem om du sköter dina inbetalningar på lånet. Om du betalar månadskostnaden i tid samt undviker nya lån och kreditupplysningar, får du faktiskt sänkt ränta varje år. En medsökande på lånet ökar också möjligheterna till en lägre ränta.

Nystart Finans har vissa krav på dig som ansöker om lån.

 • Du måste vara mellan 18 och 62 år.
 • Minst en sökande på lånet ska ha fast inkomst på minst 22 000 kronor per månad.
 • Minst en sökande på lånet ska ha en fast anställning.
 • Är ni flera sökande så ökar chansen att få lånet beviljat.
 • Om lånet avser att betala en skuld hos Kronofogden krävs dock alltid en medsökande.
 • Det finns inga hinder att du har flera kreditupplysningar och/eller betalningsanmärkningar.

Service & säkerhet

Du kan nå Nystart Finans via e-post eller telefon. Deras kundtjänst är öppen på måndagar till torsdagar mellan klockan 9.00 och 19.00 och på fredagar mellan klockan 9.00 och 17.00. Enligt hemsidan försöker de svar inom 24 timmar. Hemsidan upplevs som seriös men svar på vanliga frågor saknas - du hänvisas istället till företagets kundtjänst med dina spörsmål. På sajten finner du bland annat kundomdömen som hjälper dig att kunna skapa en bättre bild av vad andra tycker om Nystart Finans.

På hemsidan finner du också till exempel hur företaget arbetar med klagomål samt deras dataskyddspolicy.

Hur du ansöker

Hos Nystart Finans är det enkelt att ansöka om lån, vilket gör du direkt på deras hemsida. Du gör detta genom att följa nedanstående steg.

 1. Du fyller enkelt i olika uppgifter i ett formulär. Uppgifter som du behöver besvara är till exempel önskat lånebelopp och återbetalningstid, sysselsättning, månadsinkomst, civilstånd och boendeform. Du har också möjlighet att förklara vad du vill ha hjälp med, till exempel att samla dyrare lån och krediter.
 2. Skicka ansökan. Det kan ta upp till 2 minuter så stäng inte fönstret med ansökan innan du fått klartecken.
 3. Nystart Finans kommer sedan att kontakta dig, och tillsammans går ni igenom lån och krediter för att se vilka som ska betalas samt vilken summa och återbetalningstid som skulle passa dig.
 4. Nystart Finans gör sedan en bedömning om du (och eventuell medsökande) ska beviljas lånet eller ej. Fokus ligger då på din, eller era, inkomster och återbetalningsförmåga.
 5. En kreditupplysning görs också.
 6. Du får ett låneerbjudande som du kan tacka ja eller nej till.
 7. Uppgifter om hur och när utbetalning sker saknas.

Sammanfattning

Nystart Finans erbjuder samlingslån till privatpersoner upp till 500 000 kronor. Om du har betalningsanmärkningar behöver detta inte utgöra något hinder för att få låna. Du har till och med möjlighet till sänkt ränta under din återbetalningstid förutsatt att du sköter ditt lån och undviker nya lån och kreditupplysningar. Räntan är rörlig och fastställs individuellt. Ansökningsprocessen kan upplevas som något krånglig, och uppgifter om hur och när utbetalning sker saknas.


Skärmdump från Nystart Finans

Recensionen publicerades 2018-07-31 och uppdaterades senast 2019-10-14 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Nystart Finans?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 5

Nemo

8 jan 2019

Det enda stället jag med skuld hos kronofogd...

Det enda stället jag med skuld hos kronofogd fick låna hos, tack för att ni räddade mig

Hej

17 dec 2018

Har svårt att få låna men hos Nystart...

Har svårt att få låna men hos Nystart finans gick det

Simon

16 dec 2018

Ny chans

Nystartfinans gav mig ett trevligt bemötande och ny chans

Molly

22 nov 2018

Dåligt bemötande

Negativt och dömande bemötande mötte mig när jag kontaktade detta bolag. Blev erbjuden lån men tackade nej då jag inte vill samarbeta med ett bolag som har så dåligt bemötande så kunden får ångest. Kände mig inte hjälpt, snarare tvärt om. Rekommenderas inte!

Nilla

22 nov 2018

Nöjd kund

Nystart kräver att du har en ganska hög lön men det är det värt för annars borde man nog inte låna så mycketSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Nystart Finans:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.