Lånen.se

Kortlån

Kortlån

(1,5)

Kortlån har utgått och går inte längre att teckna. Men vi hjälper dig att hitta ett annat lån!


Till Låneguiden
Belopp: 3 000 – 20 000 kr
Ränta: 162,00 %
Löptid: 1 mån – 2 år
Ålderskrav: 20 – 65 år
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 10 000 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-18. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Kortlån?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Kortlån och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Kortlån jämfört med konkurrenterna?Kostnad Kortlån kan som lägst erbjuda en ränta på 162,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 2 068 kr.
Tydliga avgifter Kortlån använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Kortlån. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Kortlån har öppet i genomsnitt 9 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Kortlån har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Kortlån och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 36 % (3,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Snabba och korta lån upp till 20 000 kronor
  • Ganska bra villkor
  • Nästan direkta utbetalningar

Nackdelar

  • Tuffa krav på låntagaren

Om Kortlån

Det Swedish Credit Group-ägda låneföretaget Kortlån riktar sig till dig som vill låna pengar snabbt. De kan ge dig en snabb kreditbedömning och bra villkor på korta lån mellan 3 000 och 20 000 kronor.

Långivaren samarbetar med kreditupplysningsbolaget Bisnode Business Check. Det gör att de kan erbjuda lån utan UC. Kraven för att beviljas ett av dess snabblån är dock fortfarande höga: du måste vara utan betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden.

Det kan tyckas lite väl tufft. Men i utbyte får du ett säkert lån med rättvisa räntekostnader. Genom att signera ansökan med till exempel BankID kan du få pengarna redan samma dag som du tackat ja till snabblånet.

Lånevillkor

Beroende på hur stort snabblån du väljer att ansöka om kan du också välja olika längder på återbetalningstiden. Små lån upp till 14 000 kronor ska återbetalas från 30 till 180 dagar, stora lån upp till 20 000 kronor ska amorteras av inom 36 månader.

Din kreditvärdighet avgör hur billigt lån du får. Den lägsta räntesatsen hos Kortlån är 12 procent. Kostnaden är dyrare för de korta lånen än för de långa lånen, så se snabblånen som snabba lån i alla avseenden. Låna pengar snabbt och betala tillbaka lånet snabbt.

Snabb lånelösen kan ge dig ett nästan gratis lån.

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos Kortlån:

Du måste

  • vara mellan 20 och 65 år
  • vara folkbokförd i Sverige
  • ha ett svenskt personnummer
  • ha ett giltigt BankID
  • ha en taxerad inkomst över 120 000 kronor om året
  • vara fri från betalningsanmärkningar.

Service och säkerhet

Grundkraven för att få låna pengar hos Kortlån är ett sätt för långivaren att förvissa sig om att låntagaren inte försätts i en jobbig ekonomisk situation. Svåra pengasituationer kan man hamna i när man lånar över sina tillgångar och sin återbetalningsförmåga. Så vi tycker det är positivt att Kortlån är något försiktiga med sina utlåningar.

Kortlåns kundservice är öppen från klockan 8 till 17, måndag till fredag. Den är lättast att nå på telefonnumret 08-212 311 eller mejladressen [email protected] Med sina överlag snabba handläggningstider gör denna långivare skäl för att erbjuda snabblån. Ansök om korta lån och få pengarna redan samma dag!

Hur du ansöker

På Kortlan.se kan du ansöka om snabba lån dygnet runt. Så länge ansökan kommer in i hyfsad tid under öppettiderna klockan 8 till 17 kan du vid godkänd ansökan få pengarna redan samma dag. Annars handläggs ansökan nästa vardag.

På startsidan finns ett tydligt ansökningsformulär där du kan fylla i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Sedan är det bara att klicka på Logga in och ansök nu!-knappen och att identifiera dig med hjälp av ditt BankID.

Fyll i dina person- och inkomstuppgifter och skicka in ansökan. Svaret kommer snart. Ta nu ställning till om du tycker lånevillkoren känns bra och tacka ja till snabblånet med ytterligare en signatur med BankID.

Sammanfattning

Kortlån betalar ut snabba och korta lån på mellan 3 000 och 20 000 kronor. De är kända för att göra en snabb kreditprövning och ha ganska bra lånevillkor. Kreditupplysningen görs via Bisnode Business Check, och därför är lånen hos Kortlån så kallade lån utan UC.

Långivarens effektiva handläggningar borgar för snabba svar. Fyll i, skicka in, signera din låneansökan och få svar redan samma dag! Det enda kruxet, som vi egentligen inte tycker är ett krux, är att du bara får låna pengar om du är fri från betalningsanmärkningar.Recensionen publicerades 2018-07-02 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Swedish Credit Group AB
Org.nummer: 556837-5124
Adress: Helenagatan 8
Postort: 541 30 Skövde
Telefon: 08-559 22 396
E-post: [email protected]

Liknande lån

Profilkredit
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr
Cash Republic
Ränta från
25,99 %
Maxbelopp
30 000 kr
Kontant Finans
Ränta från
25,95 %
Maxbelopp
20 000 kr
Nano Kredit
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr

Vad tycker kunderna om Kortlån?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Kortlån? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Kortlån:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.