Lånen.se
Euroloan
Till ansökan

Euroloan

Euroloan

(2,5)

Använder du dig av Sambla kan du få offerter från Euroloan och 34 andra långivare.
Ansök om lån hos Sambla Ansök endast hos Euroloan
Belopp: 2 000 – 50 000 kr
Ränta: 12,95 – 39,50 %
Löptid: 1 – 5 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Ja (Dygnet runt med BankID & Trustly)
Till: Nordea, Swedbank, SEB, DanskeBank, Handelsbanken
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 6.4 av 10 (1 omdömen)

Betalningsanm. OK Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-24. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Euroloan?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Euroloan och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Euroloan jämfört med konkurrenterna?Kostnad Euroloan kan som lägst erbjuda en ränta på 12,95 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 804 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 118 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 83 % högre än genomsnittet. Förseningsavgiften är 262 % högre än genomsnittet. Euroloan debiterar en avgift på 49 kr per uttag. Euroloan använder sig därmed i stor utsträckning av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en ganska låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Euroloan. För att få ett lån beviljat måste du vara minst 18 år. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Euroloan har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 3 omdömen från låntagare hos Euroloan.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Euroloan.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 495 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Uttagsavgift 49 krKostnad för att få lånet utbetalt.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 49 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 250 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 24 % (2,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Endast den kredit som nyttjas kostar
  • Möjligt att ansöka med betalningsanmärkning
  • Valbar låneskyddsförsäkring

Nackdelar

  • Flera övriga avgifter
  • Dyr totalkostnad

Om Euroloan

Euroloan är ett svenkt finansbolag som funnits sedan 2007. De ingår i en finsk finanskoncern som är verksam i länderna kring Östersjön. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket. Grundidén är att genom modern teknologi och en effektiv organisation erbjuda lån med konkurrenskraftiga villkor.

Euroloan använder sig av kontokredit, vilket innebär att du ansöker om en kreditgräns som du sedan kan utnyttja när du vill. Du kan alltså ta ut en del av eller hela krediten när det passar dig.

Lånevillkor

Det som är fördelaktigt med kontokredit är att du inte behöver betala ränta eller avgifter för den krediten du inte nyttjar. Du betalar ingen uppläggningsavgift eller årsavgift. När du väl tar ut något av din kredit betalar du dock en uttagsavgift och aviavgift. Det finns även en hög avgift för manuell handläggning.

Den maximala kreditgränsen du kan ansöka om är 50 000 kronor. Lånetiden varierar mellan 18 till 60 månader beroende på hur mycket av krediten du väljer att ta ut, men du kan också betala tillbaka hela beloppet när du vill.

Det går att ansöka om en kredit även om du har betalningsanmärkningar, dock kan det självklart påverka hur hög kreditgräns du tillåts ha. Det är din sammanställda ekonomiska situation som styr vilken kreditgräns och ränta du kan få.

Service och säkerhet

Du kan nå kundservice via telefon eller mail. De har endast öppet under vardagar men då är öppettiderna generösa. Hemsidan är aningen rörig och känns lite otydlig på vissa punkter, men letar man lite går det att få svar på de flesta vanliga funderingarna.

Om du vill kan du teckna en låneskyddsförsäkring som gör att du kan få hjälp att betala tillbaka på din kredit ifall du blir arbetslös eller sjukskriven. Vid dödsfall kan försäkringen betala all din utestående kredit.

Hur du ansöker

Du ansöker via ansökningsformuläret på hemsidan. Det första du gör är att legitimera dig med BankID. Du väljer sedan önskat kreditbelopp och återbetalningsbelopp samt skriver in dina uppgifter. Endast några minuter efter du ansökt ska du ha fått ett lånebeslut och kan då direkt göra ett uttag till ditt bankkonto.

Sammanfattning

Euroloan är ett svenskt finansbolag som lånar ut pengar genom kontokredit, vilket innebär att du själv kan välja när du vill få ut pengarna och därmed slipper betala ränta innan du verkligen behöver använda lånet. Du kan ansöka även om du har betalningsanmärkningar och har en god chans att bli godkänd. Dock bör du vara förberedd på flera dolda avgifter och en dyr totalkostnad.


Skärmdump från Euroloan

Recensionen publicerades 2018-06-20 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Euroloan?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 3

Marcus

23 aug 2018

Riktigt sinnessjuka avgifter

Riktigt sinnessjuka avgifter

Torsk

20 aug 2018

Extremt höga avgifter

Bra ränta men avgifterna är inte att leka med

Nina

1 aug 2018

Funkade bra, ingenting att klaga på.

Funkade bra, ingenting att klaga på.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Euroloan:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.